088- 5753000

Raalte - Ivoor - Aventurijn

Voor wie

Aventurijn biedt mensen met een beperking de mogelijkheid hun kunstzinnige talent te ontwikkelen. De ondersteuning is er op gericht om bij cliënten een eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen. Zo kunnen cliënten hun creatieve kwaliteiten inzetten om bijzondere, vaak ambachtelijke kunstwerken te maken. Aventurijn: voor iedereen die iets bijzonders wil.


Begeleiding

Zozijn vindt het belangrijk dat cliënten iets van zichzelf kunnen verwerken in de kunstwerken. De begeleiding kan helpen bij het verbeteren van de techniek of bij het afronden van het kunstwerk.

Situatie

Aventurijn is een kleine, knusse werkplek voor mensen met een beperking. Op dit moment werken er zes mensen in het atelier.

Het atelier

In het overzichtelijke en gemoedelijke atelier worden voornamelijk schilderijen en werken van keramiek gemaakt. Andere technieken zijn echter ook mogelijk. Een greep uit onze producten: mokken, tegels, wenspotjes, schalen, vogelhuisjes, kralen, stoelen, schilderijen.

Omgeving

Aventurijn is gevestigd in Raalte op het terrein van Ivoor. Ivoor is een samenwerkingsproject van meerdere zorggerichte organisaties. Het doel van deze samenwerking is dat deze  organisaties elkaar versterken. Ivoor is gelegen op een landelijke locatie net buiten Raalte. Het terrein biedt een beschermde omgeving en is verkeersluw. 

Zozijn
Postbus 10
7390 AA Twello
T 088- 5753000
Hoofdkantoor: Molenallee 50, 7384 AN Wilp