Icoon telefoon Bel ons
Coronavirus

Corona en Zozijn - actueel


Bijgewerkt t/m 14-1-2021

Direct naar

knop-maatregelen-afgerond.pngknop-besmettingen-afgerond.png

Taxivervoer naar dagbesteding en de kindercentra/school

Het RIVM heeft per 27 december jl. het advies voor groepsvervoer van ouderen en mensen met een verstandelijke beperking aangescherpt.

Voor de sector Kind en Jeugd heeft deze aanscherping geen consequenties en dus blijft het huidige protocol van kracht. Daarom zijn geen
aanpassingen in de huidige ritten nodig.

Voor cliënten van 18 jaar en ouder heeft de aanscherping wel consequenties. Een bus die geschikt is voor vervoer van 8 personen mag nog maar 4 cliënten vervoeren. Dat betekent dat de meeste ritten opgesplitst moeten worden. Het Zozijn Vervoer Centrum neemt op dit moment contact op met al onze vervoerders met de vraag om z.s.m. de ritplanningen aan te passen. Samen met de manager wordt gekeken wanneer de nieuwe ritten ingaan.

Maatregelen n.a.v. persconferentie 14 januari

Per zaterdag 15 januari zijn een aantal regels versoepeld en is er weer meer mogelijk. Op het gebied van mondmaskers geldt een aanscherping van de regel. Hier volgen de belangrijkste veranderingen:

Mondmaskers
Het mondkapjesadvies wordt uitgebreid. Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt geadviseerd een chirurgisch mondkapje type 2R te dragen. Dit geldt bijvoorbeeld op drukke openbare plaatsen en ook op het werk. Het dringende advies is vanaf nu om een wegwerpmondkapje type 2R te dragen, zoals Zozijn al steeds gebruikt. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden.

Versoepeling quarantaine

Per direct (14-1) geldt het volgende: wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud, of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Dit geldt mits je geen klachten hebt.

Bezoekregeling
Cliënten kunnen maximaal 4 bezoekers ontvangen, waarbij altijd de lokale bezoekregeling blijft gelden. Daarover beslist de manager. Het bezoek wordt geadviseerd een zelftest te doen voorafgaand aan het bezoek.

Buiten in groepjes
De groepsgrootte buiten gaat naar 4 personen. Bij groepswoningen ‘telt’ de woning als gezin/bubbel en kan men dus met elkaar wandelen.

Sporten
Alle sportactiviteiten en kunstbeoefening, zoals muziek, binnen en buiten is weer mogelijk. Publiek is daarbij nog niet toegestaan. Sportwedstrijden binnen de eigen club kunnen ook weer. Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht bij sport binnen en bij kunstbeoefening binnen en buiten.

Contactberoepen op we woning
De niet-medische contactberoepen zoals de pedicure, kapper en sekswerker zijn weer welkom op de woning.

Zie ook:
Rijksoverheid.nl
Maatregelen n.a.v. persconferentie 14-1 in eenvoudige taal