Icoon telefoon Bel ons
Coronavirus

Corona en Zozijn - actueel


Direct naar:

knop-vaccinatie1.png knop-maatregelen1.pngknop-besmettingen.png

Bijgewerkt t/m 19-01-2021

Verdenkingen en besmettingen

Deze week zijn er 4 nieuwe besmette cliënten op woonlocaties in Wilp, Doetinchem en Westervoort, en 2 medewerkers met besmettingen. Een aantal locaties is in quarantaine.

Bekijk het overzicht van het aantal cliënten en medewerkers met een (verdenking van) besmetting.

We staan op scherp!

Het aantal besmettingen is nu relatief laag. Maar de Britse variant van corona is aanwezig in Nederland. De zorgen over de zogenaamde Britse variant nemen toe, vooral om de explosieve besmettelijkheid van deze variant. Collega-instellingen hebben al te maken met de Britse variant en zijn geschrokken van de impact die deze heeft. 

Het lijkt misschien ‘beter’ te gaan, maar tegelijkertijd is de dreiging van besmettingen groter en is er juist een grote urgentie. Evenals collega-instellingen moet Zozijn nadenken over noodscenario’s dat er de komende maanden 3x zoveel zieke cliënten als medewerkers zouden kunnen zijn. 

Het Uitbraakteam van Zozijn roept iedereen dringend op zich te houden aan de hygiëne-maatregelen en mondmaskers te dragen.

Bekijk het overzicht van maatregelen en besluiten

Vaccinatie cliënten

We onderscheiden nu 3 groepen:

 1. Groep van ongeveer 730 woon-cliënten (met dossier bij de AVG) 
  Deze cliënten worden gevaccineerd door de AVG (Arts Verstandelijk Gehandicapten) van Zozijn met het Pfizer-vaccin.

  De toestemmingsverklaringen worden verzameld bij cliënten en wettelijk vertegenwoordigers na instemming op het Vaccinatieplan van de CVR/CCR (wordt besproken op 19-1). Het gaat voor elke cliënt om toestemming voor (1) de vaccinatie in 2 prikken en (2) de registratie van de vaccinatie in ONS en het medisch dossier.

  Zozijn formeert ‘prikteams’ die de cliënten per locatie gaan vaccineren. Begin februari verwachten we in een dag of 4 de prikken bij cliënten te kunnen zetten (afhankelijk van de levering en de voorwaarden bij de vaccins).
 2. Groep van ongeveer 300 woon-cliënten die zijn ingeschreven bij een huisarts – zonder AVG

  Groepje van 6 woon-cliënten in Heeten mag als ‘voorloper’ naar de huisartsenpost (HAP) in Deventer ziekenhuis voor het Moderna-vaccin. Het RIVM heeft afgelopen vrijdag 15-1 deze HAP aangewezen. De toestemmingsverklaringen zijn reeds gestuurd naar de cliënten die in de week van 25 januari gevaccineerd worden.

  Daarna volgen de ruim 300 cliënten die door een huisarts zullen worden gevaccineerd. Zozijn moet wel zorgen dat de toestemmingsverklaringen op tijd aanwezig zijn bij de huisarts.
 3. Alle andere cliënten

  Deze groep cliënten  zal de komende maanden gevaccineerd worden door de huisarts. Zozijn heeft de taak de toestemmingsverklaringen te regelen. Nadere informatie volgt nog.

  Kinderen tot 18 jaar worden niet gevaccineerd volgens de RIVM-vaccinatiestrategie.

Lees meer informatie over de vaccinatie