Icoon telefoon Bel ons

Verhalen van cliënten, hun verwanten en medewerkers


 • Jobcoachteam Achterhoek vertelt over hun werkgeluk

  De jobcoaches helpen cliënten in de Achterhoek in hun zoektocht naar dagbesteding en werk. "Wanneer we een goede match kunnen maken tussen de cliënt en een werkgever of een dagbesteding dan beleven we daar veel plezier aan. Op zozijn.nl kunnen cliënten de actuele vacatures lezen."

 • Gezin Pippa Bijna acht jaar oud en NAH

  Pippa is bijna acht jaar. Een paar maanden geleden kreeg zij de diagnose NAH. Dat heeft het leven van haarzelf, haar ouders en haar broertje ingrijpend veranderd. Ook is er veel onzekerheid over de toekomst. Eén ding is zeker: de goede begeleiding die zij krijgen, geeft hen veel steun.

 • Vrijwilliger Hanneke Hoogeslag Hanneke gaat één keer per maand met Gerard op pad.

  Hanneke Hoogeslag is vrijwilliger bij Zozijn. Ze is 41 jaar en woont in Twello. Sinds november 2018 doet ze vrijwilligerswerk bij de Wilperhorst (Veld en Weide 23) in Wilp. "Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf. Je hoeft niet iets speciaals te organiseren of veel bijzondere dingen te doen."

 • Anestasia en Annie bezorgen koffie en thee Annie en Anestasia zorgen voor koffie en thee tijdens weekmarkt in Neede

  Zodra je aan komt lopen op de markt in Neede is het één en al gezelligheid. Meteen vallen de tafel en de vele stoelen op. Bezet met bezoekers van de markt die genieten van een kopje koffie of thee. Annie Hietbrink en Anestasia Enschede voorzien hier wekelijks bezoekers van de markt van koffie en thee. “Soms komen er wel 50 mensen voor een kopje!”

 • Cliënt met medewerker die schrijft "Hier is echt meer aan de hand"

  Thuis, aan de eettafel vertelt Veronica (46) over haar leven met niet aangeboren hersenletsel (NAH): ‘Vanaf mijn geboorte heb ik hersenletsel. Dat is mogelijk ontstaan door een gebrek aan zuurstof. In mijn kinderjaren had ik regelmatig epilepsieaanvallen. En ja, op de foto’s destijds was littekenweefsel te zien maar in die tijd was er nog weinig aandacht voor niet aangeboren hersenletsel. Misschien dat ze die aanduiding destijds ook niet kenden.

 • Medewerker met cliënt (kind) kindercentrum Anneriet Doetinchem Bijzonder hoe ze bij Anneriet zijn ingesteld op de non-verbale communicatie

  Bij binnenkomst, thuis in de woonkamer, zie je al snel Sverre. Liggend in een groot bed heeft hij hier zijn eigen plek. Terwijl hij speelt houdt zijn moeder hem goed in de gaten. “Onbewust hoor ik of het goed met hem gaat of niet. Dat heb ik zelf niet eens door. Het is voor mij heel lastig om de zorg voor Sverre aan anderen over te dragen. Om dat los te laten…. Ik voel me het beste als ik bij hem in de buurt ben.” Toch gaat hij twee dagen in de week naar orthopedagogisch centrum Anneriet in Doetinchem.

 • Appel schillen met apparaat “Iedereen kan leren. Als je niet geprikkeld wordt, geen nieuwe ervaringen opdoet, valt je leven als het ware in slaap."

  Leren en ontwikkelen is óók weggelegd voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking. En dat gaat nog beter als wonen, dagbesteding en de Zozijn School samenwerken, merken ze in Raalte. Tineke, trainer bij de Zozijn School: "Je ziet de cliënten stralen. Zo leuk kan leren dus zijn, want dat is wat hier gebeurt. En door stapje voor stapje nieuwe activiteiten aan te bieden, wennen cliënten aan nieuwe prikkels. Daar hebben ze op de woning en bij dagbesteding baat bij”

 • Jobcoach Bernadet Van Dijk "Een zinvolle daginvulling is voor iedereen anders. Het is echt maatwerk"

  Bij Zozijn werken elf jobcoaches, waarvan twee binnen Op Pad. Zij zoeken samen met cliënten naar een zinvolle daginvulling. Dat kan variëren van dagbesteding tot vrijwilligerswerk en soms betaald werk. Jobcoach Bernadet van Dijk vertelt wat zij en haar collega’s voor cliënten kunnen betekenen.

 • Cliënt Jozien buiten "Het is echt lastig om iets te vinden wat bij me past en waar ik gelukkig van word"

  Jozien van Vliet (55) heeft hersenletsel sinds haar geboorte. Het bijzondere is dat Jozien sommige dingen opvallend goed kan, maar dat andere dingen haar veel moeilijker af gaan. Dat maakt het lastig om een passende invulling voor haar dagelijks leven te vinden.