Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Verhalen van cliënten, hun verwanten en medewerkers


 • Vrijwilliger Ben Hulkenberg Het rijdt perfect, al zit er geen snelheid in!

  De Hopper is een langzaam rijdende groen-witte elektrowagen waarmee bewoners van wooncentrum De Vergert in Duiven naar hun dagbesteding worden gereden. Eén van de vrijwilligers die de Hopper bestuurt is Ben Hulkenberg: een enthousiaste en betrokken man die al zijn hele leven zich als vrijwilliger voor verenigingen inzet.

 • Client NAH in kamer 'Ik heb het hier echt naar mijn zin'

  Johanneke Mengerink (53) woont sinds oktober 2021 in woning De Leest in Zutphen. Door de gevolgen van een hersenbloeding is ze afhankelijk van verzorging. Hiervoor woonde ze in een verpleeghuis, met mensen die veel ouder waren dan zij. "Toen ik van De Leest hoorde, dacht ik meteen: daar wil ik wonen."

 • Han en Wieni Colvoort De zoektocht van Han en Wieni naar een woonplek voor hun twee zonen

  Als je kind of kinderen niet de ‘normale’ ontwikkeling volgen, kan het een hele zoektocht zijn om binnen de zorg de juiste weg en plek te vinden. Dat ondervonden ook Han en Wieni uit Lochem. Wieni en Han hebben vier kinderen: Koen, Carlijn en een tweeling, Michiel en Ruud. Hun twee zonen Michiel en Ruud (32 jaar oud) wonen sinds ruim een jaar op de Walnotenhof in Bathmen.

 • Client (NAH) met hond op stoel 'Ik heb mijn frustratie en verdriet een plekje kunnen geven'

  Christine Cäsar (67) heeft nog niet zo heel lang niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Maar de gevolgen voor haar waren snel duidelijk en zijn ook ingrijpend. Ze heeft de module 'Omgaan met veranderingen' gevolgd van behandelprogramma Hersenz, dat door Op Pad wordt aangeboden. Dat heeft haar veel gebracht.

 • Sean van Rijsewijk aan het werk met weegschaal De sfeer is hier fantastisch!

  Sean werkt bij Werk & Zo waar hij benodigdheden voor het vliegengordijn telt, sorteert en weegt zodat zijn collega’s die kunnen maken.

 • Marloes en haar zoon Door het onderzoek en advies kregen we handvatten waarmee we Milan kunnen begeleiden

  “Onze zoon Milan is pas 6 jaar geworden. Hij is onze oudste dus vergelijking hadden we niet. Maar uiteindelijk kwamen we erachter dat hij vastliep. Omdat we allerlei vragen hadden over de ontwikkeling van Milan besloten we een onderzoek te laten doen. Sinds een paar weken hebben we de resultaten hiervan in huis. Dit geeft ons veel inzicht en handvatten hoe we Milan het best kunnen begeleiden. Dat is erg fijn!"

 • Erwin Kraaijkamp speelt viool 'Ik zou het echt missen als ik het niet had'

  Erwin Kraaijkamp (45) kwam zo'n vier jaar geleden in Doetinchem wonen en werd kort daarna deelnemer van dagbesteding Holterweg. "Ik deed dat in mijn vorige woonplaats ook al en ik wilde dat weer oppakken. Ik kom hier heel graag."

 • Vrijwilliger Roely en en cliënt Jonny Vrijwilliger Roely bouwt bruggen tussen cliënten en de inwoners van Zelhem

  Roely Nimberg (76) en haar man bellen dagelijks met Jonny om te praten over zijn werkdag of de politiek. Als het weer kan gaan ze lekker fietsen en samen voetbal kijken op tv.

 • Joey van Dijk in keuken 'Training is voor mij een ontdekkingstocht'

  Joey van Dijk (27) liep vier jaar geleden hersenletsel op. Zijn grote wens is zelfstandig te kunnen wonen en zelf voor zijn inkomen te zorgen. Daar werkt hij aan in het trainingshuis van Zozijn - Op Pad in Doetinchem. Hij is enorm gemotiveerd en komt iedere keer weer een stap verder. "Ik heb hier al veel geleerd en ik voel dat er nog meer in zit. Dat wil ik ook graag."