Bel ons
 • 088 - 5753000
 • [javascript protected email address]

Ervaringsverhalen


 • Nicole werkt op meerdere plekken in Winterswijk

  Elke dinsdag- en woensdagmiddag gaat Nicole naar de PLUS in Winterswijk. Sinds maart 2008 werkt ze hier met heel veel plezier. Flessen sorteren aan de flessenband, producten ‘spiegelen’, de bakplaten schoonmaken, glas opvegen bij de glascontainer en soms de winkelmandjes schoonmaken. Nicole doet heel veel verschillende werkzaamheden.

 • Ieder mens heeft het recht om voor zichzelf op te komen

  Wil je cliënten zoveel mogelijk de regie geven over hun eigen leven? Dan is het cruciaal dat ze kunnen meedenken, meepraten en meebeslissen over wat hun raakt. Of het nu gaat om de dagelijkse maaltijden, nieuwbouwplannen of de manier waarop ze hun vrije tijd besteden. Coaches Jolanda, Jacqueline, Ans en Angela helpen daarbij.

 • Hennie is dagelijks bezig met de medezeggenschap

  Hennie Bannink is de enthousiaste voorzitter van de centrale cliëntenraad bij Zozijn. Ze woont zelfstandig in haar eigen huis met haar hond Kelsey. Vanaf 2006 maakt ze gebruik van Zozijns diensten en ze is al jaren actief in de medezeggenschap.

 • Mariette is maar wat trots dat het zo druk is bij kledingruilpunt ‘t KleedGoed

  Zo’n 100 tot 200 mensen komen regelmatig naar kledingruilpunt 't KleedGoed in Etten om een nieuw shirt, rokje of broek te kiezen. Zes cliënten van Zozijn helpen mee met het innemen, opvouwen, ophangen en uitgeven van de kleding en zijn daar maar wat trots op.

 • "Er is een grote kast, het is goed zo. Er is een grote kast, het is goed zo"

  Ingeborg komt op de dagbesteding en ziet dat de tafels anders staan dan vorige week. Doordat haar plaatje niet meer klopt, loopt bij haar de stress op. Aafke, haar ondersteuner, vertelt Ingeborg dat de tafels anders staan, omdat er een grotere kast is gekocht en dat het zo goed is.

 • Liefde voor paarden en mensen met beperking komen hier samen

  Zes paarden stappen doodgemoedereerd door de binnenbak van Manege Pothoven in Beemte Broekland. Op hun rug? Zes vrolijk kijkende cliënten van Zozijn. Het wekelijkse uurtje in de manege is mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Eén van hen is Joke Pelgrim. Met haar ene hand houdt ze de teugels van het paard vast, terwijl ze ondertussen nauwlettend Semra in de gaten houdt.

 • Een werkdag van gezinshuisouders Frans en Wilma

  Acht jaar geleden gingen verpleegkundige Frans en zijn vrouw Wilma als zelfstandig ondernemers van start met een gezinshuis in een Achterhoeks dorp. Het doel: een veilige thuissituatie creëren voor kinderen met een verstandelijke beperking die niet langer bij hun ouders kunnen wonen.

 • Danique en John doen zelf hun taken na een cursus van de Zozijn school

  Danique werkt in een kantine. Er komen nieuwe werktaken bij en dat vindt ze lastig, "Daar word ik ‘hieperdepiep’ van in mijn hoofd." John wilde winkelmedewerker worden en ''Dat is me gelukt!"

 • Sjoerd doet van alles bij de Brasserie

  Sjoerd werkt in een bakkerij en sinds kort ook nog in de keuken van De Brasserie, waar mensen komen eten en drinken. Voor het werk in de bakkerij moet hij een eindje reizen. Hij wilde graag ook een paar dagen per week dichter bij huis werken, en het liefst in de horeca.