Icoon telefoon Bel ons
 • Icoon telefoon 088 - 5753000
 • Icoon envelop [javascript protected email address]

Verhalen van cliënten en medewerkers


 • "Een zinvolle daginvulling is voor iedereen anders. Het is echt maatwerk"

  Bij Zozijn werken elf jobcoaches, waarvan twee binnen Op Pad. Zij zoeken samen met cliënten naar een zinvolle daginvulling. Dat kan variëren van dagbesteding tot vrijwilligerswerk en soms betaald werk. Jobcoach Bernadet van Dijk vertelt wat zij en haar collega’s voor cliënten kunnen betekenen.

 • "Het is echt lastig om iets te vinden wat bij me past en waar ik gelukkig van word"

  Jozien van Vliet (55) heeft hersenletsel sinds haar geboorte. Het bijzondere is dat Jozien sommige dingen opvallend goed kan, maar dat andere dingen haar veel moeilijker af gaan. Dat maakt het lastig om een passende invulling voor haar dagelijks leven te vinden.

 • "Via de Zozijn School leerde mijn broer skypen, nu hebben we veel vaker contact!"

  Kars woont op zichzelf in Doetinchem en heeft ambulante begeleiding van Zozijn. Hij vindt het leuk om meer te kunnen met zijn smartphone en computer. Bij de computercursus van de Zozijn School heeft hij ook geleerd om te skypen via zijn smartphone met zijn zus die ver weg woont.

 • "Meer energie en steeds minder begeleiding"

  Anne-Lie had op haar 14e een hersentumor. Nadat de tumor succesvol werd verwijderd begon het revalidatieproces. Ze moest opnieuw leren lopen en letterlijk en figuurlijk haar balans terug vinden. Met de begeleiding van Zozijn - Op Pad leerde ze om te gaan met de prikkels van het dagelijks leven.

 • Vrijwilliger Gerard en zijn vrouw 25-jarig jubileum “Dat een cliënt met een grote glimlach op mij afstapt, daar doe ik het voor!”

  Gerard Bevers (70 jaar) is al ruim 50 jaar verbonden met De Lathmer (toen nog geen onderdeel van Zozijn) en al ruim 35 jaar vrijwilliger. Ondanks dat Gerard door een herseninfarct niet kan praten, betekent hij van alles voor de cliënten. Van huishoudelijk ondersteuning, wegbrengen en ophalen tot een wandeling maken.

 • Medewerker Janny vertelt over een bijzondere vorm van dagbesteding bij De Helmhorst: schoenen poetsen

  Al zeven jaar worden de schoenen van de bewoners van woonzorgcentrum De Berkhof in Winterswijk gepoetst. Door cliënten die voor dagbesteding naar De Helmhorst gaan.

 • Nicole werkt op meerdere plekken in Winterswijk

  Elke dinsdag- en woensdagmiddag gaat Nicole naar de PLUS in Winterswijk. Sinds maart 2008 werkt ze hier met heel veel plezier. Flessen sorteren aan de flessenband, producten ‘spiegelen’, de bakplaten schoonmaken, glas opvegen bij de glascontainer en soms de winkelmandjes schoonmaken. Nicole doet heel veel verschillende werkzaamheden.

 • Ieder mens heeft het recht om voor zichzelf op te komen

  Wil je cliënten zoveel mogelijk de regie geven over hun eigen leven? Dan is het cruciaal dat ze kunnen meedenken, meepraten en meebeslissen over wat hun raakt. Of het nu gaat om de dagelijkse maaltijden, nieuwbouwplannen of de manier waarop ze hun vrije tijd besteden. Coaches Jolanda, Jacqueline, Ans en Angela helpen daarbij.

 • Hennie is dagelijks bezig met de medezeggenschap

  Hennie Bannink is de enthousiaste voorzitter van de centrale cliëntenraad bij Zozijn. Ze woont zelfstandig in haar eigen huis met haar hond Kelsey. Vanaf 2006 maakt ze gebruik van Zozijns diensten en ze is al jaren actief in de medezeggenschap.