Icoon telefoon Bel ons

Verhalen van cliënten, hun verwanten en medewerkers


 • Feiten en cijfers over niet-aangeboren hersenletsel

  Hersenaandoeningen kennen een grote verscheidenheid en komen op iedere leeftijd voor. Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, van wie er 40.000 forse blijvende beperkingen eraan overhouden. In totaal zijn er zo'n 650.000 Nederlanders die beperkingen ervaren als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel.

 • 'Ik zou het echt missen als ik het niet had'

  Erwin Kraaijkamp (45) kwam zo'n vier jaar geleden in Doetinchem wonen en werd kort daarna deelnemer van dagbesteding Holterweg. "Ik deed dat in mijn vorige woonplaats ook al en ik wilde dat weer oppakken. Ik kom hier heel graag."

 • Dagbesteding van Op Pad: kleinschalig, maatwerk en gespecialiseerd in NAH

  Zozijn Op Pad heeft twee locaties voor dagbesteding, in Doetinchem en Doesburg. Deze activiteitencentra (AC's) zijn kleinschalig en gericht op cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Hier kunnen mensen met hersenletsel nieuwe talenten ontdekken, opnieuw vaardigheden aanleren en lotgenoten ontmoeten. En vanaf 2022 kunnen ze deelnemen aan het nieuwe programma 'Brain@Work', dat ingaat op verschillende facetten van leven met hersenletsel.

 • Behandelprogramma Hersenz voor mensen met NAH: succes bewezen

  Zozijn Op Pad biedt al geruime tijd het behandelprogramma Hersenz aan voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het programma richt zich op alle aspecten van leven met hersenletsel, van sociaal-emotioneel tot praktisch. Deelnemers zijn enthousiast over Hersenz en onderzoek wijst uit dat het effect blijvend is. Sinds kort wordt Hersenz vergoed door de zorgverzekeraars.

 • 'Training is voor mij een ontdekkingstocht'

  Joey van Dijk (27) liep vier jaar geleden hersenletsel op. Zijn grote wens is zelfstandig te kunnen wonen en zelf voor zijn inkomen te zorgen. Daar werkt hij aan in het trainingshuis van Zozijn - Op Pad in Doetinchem. Hij is enorm gemotiveerd en komt iedere keer weer een stap verder. "Ik heb hier al veel geleerd en ik voel dat er nog meer in zit. Dat wil ik ook graag."

 • Trainingshuis helpt mensen met NAH op weg naar zo zelfstandig mogelijk wonen

  Op Pad heeft al een aantal jaren een trainingshuis voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In het trainingshuis leren zij opnieuw vaardigheden die nodig zijn om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Cliënten wonen twee tot drie jaar in het trainingshuis.

 • De zoektocht van Han en Wieni naar een woonplek voor hun twee zonen

  Als je kind of kinderen niet de ‘normale’ ontwikkeling volgen, kan het een hele zoektocht zijn om binnen de zorg de juiste weg en plek te vinden. Dat ondervond ook de familie Colvoort uit Lochem. Wieni en Han Colvoort hebben vier kinderen: Koen, Carlijn en een tweeling, Michiel en Ruud. Hun twee zonen Michiel en Ruud (32 jaar oud) wonen sinds ruim een jaar op de Walnotenhof in Bathmen.

 • De sfeer is hier fantastisch!

  Sean werkt bij Werk & Zo waar hij benodigdheden voor het vliegengordijn telt, sorteert en weegt zodat zijn collega’s die kunnen maken.

 • Gijs is conciërge bij Werk & Zo

  Gijs werkt van maandag tot en met donderdag bij Werk & Zo in Zevenaar. En met veel plezier! Hij werkt als conciërge van de cursistenruimten.