Icoon telefoon Bel ons

Verhalen van cliënten, hun verwanten en medewerkers


 • Margit groeide van stagiaire naar teamleider: ‘Mijn werk is veelzijdig!’

  Margit Hobelman (48) woont en werkt bij Zozijn in Zelhem. Jobcoach Monika de Fauw begeleidde Margit bij haar zoektocht naar passend werk. En niet zonder succes!

 • "Zij zijn in staat kinderen te 'zien' en dus te 'lezen'"

  Een moeder vertelt over de onderwijszorggroep van Kind & Jeugdhulp. Haar zoon zat langere tijd in deze groep. "Samen met de leerkrachten zijn de medewerkers van Kind & Jeugdhulp in staat de non-verbale communicatie van mijn zoon te 'lezen'." Een heel mooi compliment!

 • In gesprek met Bernadet, moeder van een logeergezin

  Bernadet, moeder van een logeergezin vertelt enthousiast over hun logé Jesse. Het levert ons én hem veel gezelligheid op. En het ontlast de ouders van Jesse.

 • Vrijwilliger Kirsten gaat gemiddeld eens per maand op pad met één of meer jongvolwassen cliënten

  Kirsten Braamhaar (27) woont in Arnhem en is al 5,5 jaar vrijwilliger voor Zozijn bij twee woningen aan de Charles Rochussenstraat in Deventer. Daarover vertelt ze graag.

 • Jobcoachteam Achterhoek vertelt over hun werkgeluk

  De jobcoaches helpen cliënten in de Achterhoek in hun zoektocht naar dagbesteding en werk. "Wanneer we een goede match kunnen maken tussen de cliënt en een werkgever of een dagbesteding dan beleven we daar veel plezier aan. Op zozijn.nl kunnen cliënten de actuele vacatures lezen."

 • Gezin Pippa Bijna acht jaar oud en NAH

  Pippa is bijna acht jaar. Een paar maanden geleden kreeg zij de diagnose NAH. Dat heeft het leven van haarzelf, haar ouders en haar broertje ingrijpend veranderd. Ook is er veel onzekerheid over de toekomst. Eén ding is zeker: de goede begeleiding die zij krijgen, geeft hen veel steun.

 • Vrijwilliger Hanneke Hoogeslag Hanneke gaat één keer per maand met Gerard op pad.

  Hanneke Hoogeslag is vrijwilliger bij Zozijn. Ze is 41 jaar en woont in Twello. Sinds november 2018 doet ze vrijwilligerswerk bij de Wilperhorst (Veld en Weide 23) in Wilp. "Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf. Je hoeft niet iets speciaals te organiseren of veel bijzondere dingen te doen."

 • Anestasia en Annie bezorgen koffie en thee Annie en Anestasia zorgen voor koffie en thee tijdens weekmarkt in Neede

  Zodra je aan komt lopen op de markt in Neede is het één en al gezelligheid. Meteen vallen de tafel en de vele stoelen op. Bezet met bezoekers van de markt die genieten van een kopje koffie of thee. Annie Hietbrink en Anestasia Enschede voorzien hier wekelijks bezoekers van de markt van koffie en thee. “Soms komen er wel 50 mensen voor een kopje!”

 • Cliënt met medewerker die schrijft "Hier is echt meer aan de hand"

  Thuis, aan de eettafel vertelt Veronica (46) over haar leven met niet aangeboren hersenletsel (NAH): ‘Vanaf mijn geboorte heb ik hersenletsel. Dat is mogelijk ontstaan door een gebrek aan zuurstof. In mijn kinderjaren had ik regelmatig epilepsieaanvallen. En ja, op de foto’s destijds was littekenweefsel te zien maar in die tijd was er nog weinig aandacht voor niet aangeboren hersenletsel. Misschien dat ze die aanduiding destijds ook niet kenden.