Icoon telefoon Bel ons
Annie schenkt koffie tijdens de weekmarkt Neede

Annie en Anestasia zorgen voor koffie en thee tijdens weekmarkt in Neede

Nieuwe ontmoetingen en sociale contacten

Zodra je aan komt lopen op de markt in Neede is het één en al gezelligheid. Meteen vallen de tafel en de vele stoelen op. Bezet met bezoekers van de markt die genieten van een kopje koffie of thee. Annie Hietbrink en Anestasia Enschede voorzien hier wekelijks bezoekers van de markt van koffie en thee. “Soms komen er wel 50 mensen voor een kopje!”

Anestasia en Annie bezorgen koffie en thee

Spontaan en gemoedelijk

Zo ook Kees die wekelijks komt voor een kopje koffie. “Ik kom hier voor de gezelligheid en om met mensen te kletsen. En natuurlijk voor het enthousiasme van Annie en Anestasia. Ze zijn erg spontaan en de sfeer is heel gemoedelijk.” Annie beaamt dit: “Ik spreek hier steeds weer andere mensen die naar de markt komen. Ook brengen we de koffie naar de marktkooplui. Mensen betalen 0,50 cent voor een kop koffie. Van het koffiegeld kopen we zelf de boodschappen zoals de melk en de suiker. Dat is erg leuk om te doen.” Anestasia: “Ik was pas jarig dus ik kreeg kaartjes van de mensen die hier op de markt werken. Dat vond ik wel mooi!”

Veel animo voor koffie en thee bij marktbezoekers

Ruim een jaar geleden nam Agnes Geerdink, ambulant medewerker bij Zozijn én inwoner van Neede, vanuit de dagbesteding het initiatief voor het verkooppunt van koffie en thee op de weekmarkt. Met eenvoudige middelen begon ze en inmiddels wordt de markt goed bezocht en vinden er, op laagdrempelige manier, ontmoetingen en sociale contacten plaats. “Mensen van alle leeftijden weten ons te vinden en schuiven aan,” vertelt Agnes. “Bij mooi weer zitten we lekker buiten en als het kouder wordt zitten we binnen in het Bakkerhuus. Inmiddels is er een vaste vrijwilligster die wekelijks helpt. En enthousiaste bezoekers helpen mee met het inrichten van de ruimte. Ik ben erg blij dat we dit ruim een jaar geleden gestart zijn en dat er blijvend animo voor dit initiatief is. En dat de cliënten van Zozijn hier zoveel plezier aan beleven. Daar doen we het allemaal voor!”

Meer verhalen