Icoon telefoon Bel ons

Verhalen van cliënten, hun verwanten en medewerkers


 • Smartphone in hand met iconen "Via de Zozijn School leerde mijn broer skypen, nu hebben we veel vaker contact!"

  Kars woont op zichzelf in Doetinchem en heeft ambulante begeleiding van Zozijn. Hij vindt het leuk om meer te kunnen met zijn smartphone en computer. Bij de computercursus van de Zozijn School heeft hij ook geleerd om te skypen via zijn smartphone met zijn zus die ver weg woont.

 • Medewerker met cliënt NAH "Meer energie en steeds minder begeleiding"

  Anne-Lie had op haar 14e een hersentumor. Nadat de tumor succesvol werd verwijderd begon het revalidatieproces. Ze moest opnieuw leren lopen en letterlijk en figuurlijk haar balans terug vinden. Met de begeleiding van Zozijn - Op Pad leerde ze om te gaan met de prikkels van het dagelijks leven.

 • Vrijwilliger Gerard en zijn vrouw 25-jarig jubileum “Dat een cliënt met een grote glimlach op mij afstapt, daar doe ik het voor!”

  Gerard Bevers (70 jaar) is al ruim 50 jaar verbonden met De Lathmer (toen nog geen onderdeel van Zozijn) en al ruim 35 jaar vrijwilliger. Ondanks dat Gerard door een herseninfarct niet kan praten, betekent hij van alles voor de cliënten. Van huishoudelijk ondersteuning, wegbrengen en ophalen tot een wandeling maken.

 • Cliënten poetsen schoenen Helmhorst Medewerker Janny vertelt over een bijzondere vorm van dagbesteding bij De Helmhorst: schoenen poetsen

  Al zeven jaar worden de schoenen van de bewoners van woonzorgcentrum De Berkhof in Winterswijk gepoetst. Door cliënten die voor dagbesteding naar De Helmhorst gaan.

 • Cliënt Nicole met flessen Nicole werkt op meerdere plekken in Winterswijk

  Elke dinsdag- en woensdagmiddag gaat Nicole naar de PLUS in Winterswijk. Sinds maart 2008 werkt ze hier met heel veel plezier. Flessen sorteren aan de flessenband, producten ‘spiegelen’, de bakplaten schoonmaken, glas opvegen bij de glascontainer en soms de winkelmandjes schoonmaken. Nicole doet heel veel verschillende werkzaamheden.

 • Coaches medezeggenschap Ieder mens heeft het recht om voor zichzelf op te komen

  Wil je cliënten zoveel mogelijk de regie geven over hun eigen leven? Dan is het cruciaal dat ze kunnen meedenken, meepraten en meebeslissen over wat hun raakt. Of het nu gaat om de dagelijkse maaltijden, nieuwbouwplannen of de manier waarop ze hun vrije tijd besteden. Coaches Jolanda, Jacqueline, Ans en Angela helpen daarbij.

 • Cliënt en en ander persoon met groene duimen - medezeggenschap Hennie is dagelijks bezig met de medezeggenschap

  Hennie Bannink is de enthousiaste voorzitter van de centrale cliëntenraad bij Zozijn. Ze woont zelfstandig in haar eigen huis met haar hond Kelsey. Vanaf 2006 maakt ze gebruik van Zozijns diensten en ze is al jaren actief in de medezeggenschap.

 • Overzicht winkel Kleedgoed Mariette is maar wat trots dat het zo druk is bij kledingruilpunt ‘t KleedGoed

  Zo’n 100 tot 200 mensen komen regelmatig naar kledingruilpunt 't KleedGoed in Etten om een nieuw shirt, rokje of broek te kiezen. Zes cliënten van Zozijn helpen mee met het innemen, opvouwen, ophangen en uitgeven van de kleding en zijn daar maar wat trots op.

 • Kast met handdoeken "Er is een grote kast, het is goed zo. Er is een grote kast, het is goed zo"

  Ingeborg komt op de dagbesteding en ziet dat de tafels anders staan dan vorige week. Doordat haar plaatje niet meer klopt, loopt bij haar de stress op. Aafke, haar ondersteuner, vertelt Ingeborg dat de tafels anders staan, omdat er een grotere kast is gekocht en dat het zo goed is.