Icoon telefoon Bel ons
Onderweg in de sneeuw

Werken op een landgoed in winterse sferen

Ik besluit langs het mooie kasteel in de sneeuw te lopen

Bianca Woessink, werkzaam op het landgoed in Wilp, vertelt hoe ze geniet tijdens haar wandeling in de sneeuw naar haar werk.

Landgoed Wilp in de sneeuw

En dan is het ineens heel slecht weer. Het wordt al een poosje aangekondigd. Maar je hoopt en denkt dat het wel mee zal vallen. Dat is immers 99 van de 100 keer zo. Maar nu dan toch niet. Scholen hebben de mogelijkheid online les te geven, in andere beroepsgroepen blijven mensen thuiswerken. Maar de cliënten online begeleiden en verzorgen is toch echt geen optie. Dus op naar Zozijn, ondanks code rood. Hoe gaan we dan? Met de auto i.p.v. fiets hoor ik van collega’s. Slippend, glijdend en een half uur langer, een uur langer, dan normaal, zijn veel gehoorde opmerkingen vandaag. Onderweg zien ze slippartijen, ongelukken, stilstaande en vastzittende auto’s.

Genieten tijdens de wandeling naar mijn werk

Zelf ga ik altijd met de fiets. Maar door een eerdere zeer slechte fietservaring met gladheid is dit geen optie. Onze auto heeft nog zomerbanden want deze wordt bijna niet gebruikt. Dus ik besluit een wandeling van 6 km. te maken. Aan de -15 graden gevoelstemperatuur probeer ik niet te denken. Ik kleed me dik aan met skibroek, thermoshirt en legging, heerlijke geitenwollen sokken en snowboots. En zodra ik een stap buiten zet, is het genieten. Wat een prachtige witte wereld. Wat fijn dat ik hier van kan genieten. De kou heb ik niet gevoeld. 

Warm kom ik aan bij Zozijn bij ingang 2. Aangezien ik ruim op tijd ben, besluit ik langs het mooie kasteel in de sneeuw te lopen. Direct bedenk ik dat ook mijn cliënten dit moeten zien. Het pad is nog niet zo goed begaanbaar. Maar overal zijn ze inmiddels sneeuw aan het vegen en rijden er strooiwagens rond. Dus ik hoop en weet eigenlijk wel zeker dat ik niet de enige ben geweest die van het mooie landgoed heeft genoten vandaag. En aangezien de wegen morgen nog niet goed zijn, ga ik ook morgen weer lekker wandelend en genietend naar mijn werk!

Tot slot, petje af voor iedereen die afwisselend code geel, code oranje en zelfs code rood heeft getrotseerd. Zo hebben zij ervoor gezorgd dat onze cliënten de zorg kregen die ze verdienen én ook nog konden genieten van het prachtige winterweer.

Meer verhalen