Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Creatief Ambachtelijk Centrum (C.A.C.) Hilgelo Winterswijk

Dagcentrum CAC Hilgelo - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking


Bij Creatief Ambachtelijk Centrum (C.A.C.) Hilgelo maak je een creatief of ambachtelijk product. Of je doet het onderhoud van bossen of tuinen. Buiten werk je in de buitenwerkgroep. Binnen werk je in het Creatief Atelier of in de Kaarsenmakerij. Samen met jou kijken we naar wat je kunt, leuk vindt en ontwikkelen we je vaardigheden.

Werken in het Creatief Atelier 

Heb je interesse en plezier in kunst? Dan kun je werken in dit Atelier. Hier kun je je creatief uiten op papier, doek en hout. Je werkt met acrylverf en inkt, of je maakt houten wandpanelen, beelden van papier-maché, schilderijen of andere producten, passend bij het seizoen.

We verkopen de producten bij ons op de locatie, maar ook bij UniekKado in Terborg en Doetinchem. Soms maak je een product aan de hand van een opdracht of bestelling.

Kaarsenmakerij 

Je maakt kaarsen op een ambachtelijke manier. De lonten hang je in mallen. Deze mallen giet je vol om daar later de kaarsen uit te halen. Ook maak je tuinfakkels en verpak je kaarsen als mooi cadeau.

Het werk doe je hier in je eigen tempo. Samen met de begeleiders lever je de producten aan winkels, restaurants en particulieren. Jaarlijks zijn er meerdere bijzondere activiteiten zoals jaarmarkten waar we onze producten verkopen.

De buitenwerkgroep

Je werkt op ons eigen terrein, maar ook veel in het buitengebied van Winterswijk. Daar werken we samen met Natuurmonumenten, de gemeente Winterswijk en Leisureland (Hilgelomeer). We kijken, samen met jou, naar wat je kunt en wat je leuk vindt. op die manier kun je je werk steeds makkelijker doen. 

Je kunt de volgende dingen doen:

  • bomen zagen en van het hout maken we haardhout dat we verkopen
  • bossen uitdunnen
  • heidevelden en wandelpaden onderhouden
  • zwerfvuil opruimen

Als het voorjaar is, beginnen we met een moestuin. We zaaien de groente in een koude kas en zetten die uit in de volle grond. De oogst gaat naar een verzorgingshuis of wordt verkocht.

We werken ook samen met andere zorgaanbieders in Winterswijk. Gezamenlijk onderhouden we tuinen, werken we in bossen en plantsoenen.

Medewerker met cliënt Hilgelo

Meer informatie? 

Wil je meer weten over dagbesteding bij C.A.C. Hilgelo? Neem contact met ons op of kom gerust langs. We laten graag zien wat we doen en wat we maken. 

Op maandag tot en met vrijdag zijn we open van 9.00 tot 16.00 uur.

Onze winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.00 uur.

  • Creatief Ambachtelijk Centrum (C.A.C.) Hilgelo Winterswijk
  • Kaarsen op plank Hilgelo WInterswijk
  • Moestuin met persoon
  • Medewerker met cliënten zagen hout Hilgelo
  • Dagcentrum Hilgelo met cliënt
  • Dagcentrum Hilgelo