Icoon telefoon Bel ons
Gebouw en speelplein De Timp

Kindercentrum De Timp - voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsprobleem


Kindercentrum De Timp is er voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar uit de Oost-Achterhoek bij wie de ontwikkeling niet vanzelf gaat. Vanuit De Timp én op meerdere plekken in de Achterhoek bieden wij verschillende vormen van begeleiding en behandeling. Vaak samen met andere organisaties. De Timp ligt middenin een woonwijk in het dorp Lievelde. De kinderen van de R.K. Basisschool Antonius én van De Timp spelen op het gezamenlijke schoolplein.

Begeleiding doen we samen en dichtbij

Samen met jou, als ouder, geven wij je kind de begeleiding die je kind nodig heeft. We gaan er vanuit dat kinderen erbij willen horen en contact willen met anderen. Zij willen nieuwe dingen ontdekken en leren beheersen, zelf het initiatief nemen en blijven proberen, ook als het niet direct lukt. 
Samen stellen we een zorgplan op. Jij kent je kind immers het beste en weet wat goed voor hem is. Wij geven begeleiding die past bij jouw kind, jouw situatie en op díe plekken waar je kind is, thuis of tijdens of na school.

Veilige basis

Wij bieden je kind een veilige basis om zich te ontwikkelen. Vervolgens gaan we gericht met de ontwikkeling van je kind aan de slag. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden van je kind en maken we gebruik van verschillende methoden die ons helpen beter zicht te krijgen op zijn ontwikkelingsniveau. Zo kijken we naar zijn gedrag, spraak en taal, zijn intelligentie, grove en fijne motoriek, cognitieve vaardigheden, visuele waarneming en zijn communicatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat Kindercentrum De Timp voor je kind en jou kan betekenen en waar we onze diensten aanbieden? Neem dan contact met ons op.

  • Medewerkers met cliënt (kind) aan tafel Kindercentrum De Speeldoo
  • Speeltoestellen De Timp
  • De Timp Buitentheater