Icoon telefoon Bel ons
Woningen De Lathmer Wilp

Dagcentrum IJsselvallei - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking


Dagcentrum IJsselvallei is in 2015 volledig gerenoveerd en uitgebreid. Er zijn maar liefst 18 dagbestedingsgroepen. Mensen met een verstandelijke beperking met zowel intensieve zorg- als ondersteuningsvragen genieten hier van een zinvolle daginvulling. Naast dagbestedingsgroepen voor volwassenen, kinderen en jeugdigen zijn er kantoren, een speelotheek, kantine, zwembad, sporthal en een magazijn.

Veiligheid, structuur, uitdaging én rust

Er wordt intensieve ondersteuning gegeven in diverse dagbestedingsgroepen binnen dagcentrum IJsselvallei. De ruimtes zijn veelal prikkelarm. De programma's zijn afgestemd op de vraag naar activiteit en rust, volgens een vaste structuur. Activiteiten zijn gericht op het individu; ieder heeft bij ons zijn eigen programma met bewegingsactiviteiten, ontspanningsactiviteiten of arbeidsmatige activiteiten.

Klik in de foto hierboven om langs ons Cruyff Court het dagcentrum binnen te lopen!

Ontwikkelen, snoezelen, ervaren en beleven

Een aantal groepen binnen dagcentrum IJsselvallei is afgestemd op mensen met ernstig meervoudige beperkingen. Dit zijn mensen die vanwege hun verstandelijke en lichamelijke beperkingen intensieve zorg nodig hebben. Elke groep heeft een eigen doel met activiteiten die op hen zijn afgestemd. Wij stimuleren de mogelijkheden om contact te maken, te bewegen, te ontwikkelen, te ervaren en te beleven. Bijvoorbeeld door te snoezelen, te koken, muziek te maken en te bewegen.

Genieten van je oude dag

Gaat het om oudere mensen met extra zorg? Maak dan gebruik van een dagbestedingsgroep voor ouder wordende mensen met een matig tot ernstig verstandelijke beperking gecombineerd met een lichamelijke of geriatrische aandoening. In deze groepen kunnen de mensen zelf aan het werk of juist genieten van de geuren, kleuren en geluiden die in drie verschillende themaruimtes te ervaren zijn.

Een prettige plek voor ontmoeting, beweging, gezelligheid en sfeer vind je op onze Soos Veld en Weide.

Klik in de foto hierboven en loop vanuit de kantine het dagcentrum door 

Klik in de foto hierboven en bekijk een dagbestedingsgroep

Hierboven kun je langs het zwembad lopen. Als je doorklikt kom je in onze sportzaal.

  • Woningen De Lathmer Wilp