Icoon telefoon Bel ons

De Korenmolen - beschermd wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


De Korenmolen (Sterrenboslaan 8/10 zijn woningen voor mensen met een verstandelijke beperking op landgoed De Lathmer in Wilp. Hier wonen 16 bewoners met moeilijke ondersteuningsvragen. We bieden hier ook meerzorg.

Multiproblematiek 

Deze woningen kenmerken zich door de heldere structuur die de teams kunnen bieden. De bewoners hebben een verstandelijke beperking maar het niveau is relatief hoog. De ondersteuningsvragen zijn soms ingewikkeld. Aan veel bewoners bieden we meerzorg. Er is sprake van multiproblematiek zoals een combinatie van hechtingsproblemen, autisme of een psychiatrisch aspect. Je hebt bij ons je eigen appartement met eigen sanitair.

Klik op de foto en verschuif je muis om in ons huis rond te kijken!

Eigen gedragsdeskundigen en (para)medici

De woningen hebben allen een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragsdeskundige. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!