Icoon telefoon Bel ons

De Leeuwenberg - wonen in een beschermende omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking


Op Lathmerweg 7i (De Leeuwenberg) wonen jonge mensen met een verstandelijke beperking. De meesten zijn tussen de 15 en 21 jaar oud. De bewoners hebben intensieve ondersteuning nodig. Vaak is er sprake van bijkomende problematiek zoals autisme, hechtingsproblematiek en psychische klachten. 

Op weg naar volwassenheid

De Leeuwenberg is een actieve en gezellig woning waar bewoners veel samen ondernemen. Er heerst een huiselijke sfeer. Voor sommigen is dit de eerste stap vanuit thuis, anderen hebben al wel bij Zozijn of elders gewoond. Het jonge en enthousiaste team helpt deze jongeren op weg naar volwassenheid. 

Klik in de foto en verschuif je muis om rond te kijken in ons huis!

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!