Icoon telefoon Bel ons

Kindercentrum Kompas - voor kinderen en jongeren met een meervoudig ontwikkelingsprobleem


Kindercentrum Kompas is er voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar in de regio Noord Gelderland en Zuid Overijssel bij wie de ontwikkeling niet vanzelf gaat. We gaan er vanuit dat kinderen erbij willen horen en de wereld willen begrijpen. Zij willen dingen zelf doen, nieuwe dingen ontdekken en leren beheersen, zelf het initiatief nemen en blijven proberen, ook als het niet direct lukt. Kompas is er voor kinderen die (nog) niet van onderwijs gebruik kunnen maken. Op en vanuit het kindercentrum geven wij verschillende vormen van begeleiding en behandeling. Kompas ligt op het bosrijke landgoed De Lathmer van Zozijn in Wilp.

Begeleiding doen we samen en dichtbij

Samen met jou, als ouder, bieden wij je kind de begeleiding die je kind nodig heeft. Jij kent je kind immers het beste en weet wat goed voor hem of haar is. Wij bieden begeleiding op maat die past bij jouw kind, jouw situatie en op díe plekken waar je kind zich bevindt. Bijvoorbeeld thuis of tijdens of na school. Hiervoor bieden we verschillende vormen van begeleiding aan. 

Veilige omgeving

Wij bieden je kind een veilige basis. Vervolgens gaan we gericht met de ontwikkeling van je kind aan de slag. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden van je kind en maken we gebruik van verschillende methoden die ons helpen beter zicht te krijgen op zijn ontwikkelingsniveau. Zo kijken we kijken naar zijn gedrag, spraak en taal, zijn intelligentie, grove en fijne motoriek, cognitieve vaardigheden, visuele waarneming en zijn communicatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat Kindercentrum Kompas voor je kind en jou kan betekenen en waar we onze diensten aanbieden? Neem dan contact met ons op.

  • Medewerkers met cliënt (kind) aan tafel Kindercentrum De Speeldoo