Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Uniekkado Terborg Rietborgh receptie

UniekKado Terborg en Rietborgh receptie - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking


Bij De Rietborgh in Terborg zijn meerdere werkplekken. De Rietborgh is een multifunctioneel centrum. Dat houdt in dat er meer organisaties van dit gebouw gebruikmaken. Het gebouw staat in een woonwijk in Terborg. Bij De Rietborgh werk je in het atelier, in de winkel of bij de receptie. Tijdens je werk zijn er altijd werkondersteuners in de buurt. Ook kijken zij samen met jou wat je leuk vindt en wat je graag wilt leren. 

Werken in het atelier en in de winkel 

UniekKado staat voor unieke producten, gemaakt door unieke mensen. Je vindt het atelier van UniekKado in een rustig gedeelte van het gebouw. Je maakt creatieve producten zoals schilderijen, kussens, beelden van papier-maché of je beschildert bloempotten. Hier kun je je creativiteit uiten en ontwikkelen. Alle producten verkopen we in de winkel naast het atelier. Met de producten richten wij ons op drie groepen: gevarieerde kunst van de medewerkers, duurzaam houten speelgoed en allerlei leuke kleine cadeautjes en hebbedingetjes.
In de schappen liggen ook producten van andere ateliers, zoals kaarsen, keramiek en het Achterhoekse vliegengordijn.
Werkzaamheden die je in de winkel doet zijn bijvoorbeeld: klanten helpen, afrekenen, cadeautjes inpakken, artikelen prijzen en etaleren.

Werken bij de receptie

Wij beheren de receptie van de Rietborgh. Hier ontvangen we bezoekers en staan we klaar voor de gebruikers van de Rietborgh.

De werkzaamheden die je doet zijn bijvoorbeeld: de telefoon opnemen, gasten ontvangen en doorverwijzen, rondleidingen geven, boodschappen doen, opruim- en schoonmaakwerkzaamheden, koffie en thee verzorgen. Kortom verschillende werkzaamheden waarbij je contact hebt met allerlei mensen; van bezoekers van de koersbalclub tot een monteur die iets komt repareren.

Verder verzorgen we de was, regelen we de post, beheren we de afvalcontainers, zorgen we dat zwerfafval rondom de Rietborgh opgeruimd wordt en versnipperen we papier voor de vaste gebruikers van de Rietborgh en andere organisaties. Enkele medewerkers werken als vrijwilliger bij kindercentrum ’t Kempske en kinderopvang Humankind. Je ondersteunt dan de kinderen bij het eten of doet samen spelletjes.

Meer informatie?

Wil je meer weten over dagbesteding bij UniekKado, de receptie van De Rietborgh of over onze producten? Neem contact met ons op. 

  • Uniekkado Terborg Rietborgh receptie - detail
  • Uniekkado Terborg Rietborgh receptie - interieur
  • UniekKado Terborg - client in winkel
  • Uniekkado Terborg
  • Uniekkado Terborg Rietborgh receptie - Client met thermoskannen
  • UniekKado Terborg - clienten aan het werk