Icoon telefoon Bel ons

De Noordhoek - wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


Gezelligheid in het stadscentrum

Op de Noordhoek, in het historische centrum van Zutphen, vind je een huiselijke sfeer. Als je hier wilt wonen is het fijn als je enige mate zelfstandigheid hebt en dat je samen met anderen dagelijkse klusjes kunt doen. 
Vanuit het middeleeuwse pand van De Noordhoek kun je volop genieten van de gezelligheid van het stadscentrum: winkelen, een ijsje te eten op de IJsselkade of lekker swingen tijdens de maandelijkse dansavond in het nabijgelegen Volkshuis.


Eigen keuzes maken

Wanneer je structuur nodig hebt kunnen we je deze natuurlijk bieden. Er is 24 per dag  begeleiding op de Noordhoek. We werken vanuit de "supportgedachte". Zo stimuleren en motiveren we jou om zelfstandig te leven en eigen keuzes te maken. Waar nodig bieden we ondersteuning. We werken volgens de methodes van het "EIM" (eigen initiatief model) en "Geef me de 5".

Centrale ontmoetingsruimte

De twaalf royale appartementen bevinden zich op de begane grond en op de eerste en tweede verdieping. Er is een lift aanwezig. Per twee appartementen is er gedeeld sanitair. Op de begane grond is een centrale ontmoetingsruimte en een keuken waar in de weekeinden gezamenlijk gekookt kan worden.

De Noordhoek staat aan de Kuiperstraat in het centrum van Zutphen. De markt, de winkels en de IJssel zijn op loopafstand.