Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

16 mei open dag bij De Repro en het Zorglab van Zozijn


Op dinsdag 16 mei houden dagbestedingslocaties De Repro en het Zorglab van Zozijn in Doetinchem een open dag. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om kennis te maken met de veelzijdige ontwerp, print- en (be)drukservice van De Repro. En kunnen bij het Zorglab ervaren hoe slimme technologie bijdraagt aan een zelfstandiger en plezieriger leven.

De Repro
verzorgt allerhande werk. Van standaard printwerk zoals posters, (trouw- en rouw) kaarten, (liturgie)boekjes en mailingen. Tot het bedrukken van verschillende materialen waaronder hout, textiel en mokken. De ontwerpen hiervoor worden door de eigen grafisch afdeling gemaakt. De multimedia-afdeling maakt vlogs, onderhoudt de webwinkel en digitaliseert cd’s, dvd’s, videobanden en dia’s.

Het Zorglab

Het Zorglab onderzoekt verschillende technologische producten en test hoe deze in de zorg gebruikt kunnen worden. Want slimme technologie maakt het mogelijk dat mensen met een beperking zelfstandiger en plezieriger leven. Zoals door een app die de iPad verandert in een spraakcomputer, een robot die je stimuleert te bewegen of een computerprogramma dat structuur brengt in je dag.

Groeien en ontwikkelen

De Repro en het Zorglab zijn een arbeidsmatige dagbestedingslocatie van Zozijn. Hier werken mensen met een beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder vakkundige begeleiding verzorgen zij verschillende werkzaamheden. “Iedere medewerker werkt bij ons vanuit zijn of haar eigen mogelijkheden. De één doet de grafische vormgeving, de ander is beter in het netjes persen van een rompertje. Zo maken we samen een mooi product. We kijken naar de mogelijkheden en wensen van de cliënt. We gaan steeds nieuwe uitdagingen aan. Daardoor groeien niet alleen onze cliënten, maar ook onze werkzaamheden en de begeleiding. De Repro en het Zorglab zijn daarom voor iedereen een mooie plek om te blijven ontwikkelen,” vertelt Lisa van Dooren, ondersteuner bij Zozijn. 

Plezier in werk

Eén van de medewerkers die zowel bij De Repro als het Zorglab werkt, is Kevin. En dat doet hij met veel plezier: “Doordat ik hier veel heb geleerd, kan ik veel verschillende werkzaamheden doen. Ik werk vaak zelfstandig en soms ook met andere collega’s. Hierdoor heb ik veel plezier in mijn werk. Van de begeleiding krijg ik fijne en passende ondersteuning. Ik ben trost op de producten die we maken en ik vind het fijn als de klanten tevreden naar huis gaan. Ik hoop hier nog lang te kunnen werken.” 

Open-dag-De-Repro-en-Zorglab-Zozijn-medewerker-Kevin_small.jpg

Laat u zich ook graag verrassen? Kom dan langs!

De Repro en het Zorglab zijn gevestigd in het regiokantoor van Zozijn aan de Oude Terborgseweg 202 in Doetinchem. De open dag is op dinsdag 16 mei van 10:00 uur tot 15:00 uur. U wordt ontvangen met koffie, thee en versgebakken koekjes van dagbestedingslocatie De Regenboog in Doetinchem.


Terug naar nieuwsoverzicht