Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Bewoners leggen eerste steen nieuwe woonlocatie Zozijn in Doetinchem


Afgelopen donderdag legden de jongste en de oudste toekomstige bewoner symbolisch de eerste steen van de nieuwe woonlocatie van Zozijn aan de Heijermansstraat in Doetinchem. Achter deze ‘eerste steen’ plaatsten zij een tijdscapsule met daarin creatieve bijdragen van alle toekomstige bewoners. Zowel voor hen, als ook voor hun verwanten, de medewerkers en omwonenden maakten we hier een feestelijk moment van.

Eerste-steenlegging-Heijermansstraat.jpg

De nieuwe woonlocatie die BTB Care en Zozijn samen realiseren, telt 23 ruime, moderne appartementen en studio’s voor o.a. oudere mensen met een verstandelijke beperking. De nieuwe woonvoorziening heeft 3 woonlagen met elk een grote woonkamer en keuken. De locatie vervangt de huidige woonlocatie De Heut die verouderd is en ook niet voldoet aan de behoeften van de ouder wordende bewoners.


Het pand wordt geheel energieneutraal. Het krijgt zonnepanelen en zal worden verwarmd door warmtepompen. Dit wordt de tweede locatie va Zozijn die volledig gasloos is.

Kijk voor meer informatie over deze nieuwe woonlocatie op Nieuwbouw wooncentrum Doetinchem - wonen voor mensen met een verstandelijke beperking.


Terug naar nieuwsoverzicht