Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Boek Lepel in de soep NAH

Boek 'Lepel in de soep' nu ook als luisterboek


Het boek ‘Lepel in de soep’ is al toe aan de 2e druk en is nu óók beschikbaar als luisterboek via Passend lezen. Het boek biedt een handreiking aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten, hun mantelzorgers en vrijwilligers.

'Het is als een pan soep. Op het moment dat je de lepel in de soep doet, drijven alle dingen die jij wilt pakken weg. Zo voelt het voor mij als ik informatie wil ordenen. Ik krijg er bijna geen grip op’ aldus één van de geïnterviewde personen. Het boek bevat naast interviews met mensen met NAH ook verdiepende toelichtingen door Hans van Dam. Hans is deskundige op het gebied van hersenletsel.

Prof. DR. Dick F. Swaab, oud-hoogleraar zegt over ‘Lepel in de Soep’:

‘Dagelijks lopen alleen al vijftig Nederlandse kinderen hersenletselop. Het aantal volwassenen dat niet-aangeboren hersenletsel oploopt, is hier nog een veelvoud van. Toch is het geen gemeengoed dat dit niet alleen kan leiden tot verlammingen, maar ook tot ernstige leer- en gedragsstoornissen en zelfs een totale karakterverandering. Begrip van wat er in de hersenen gebeurt bij NAH is het begin van behandeling, begeleiding en van een weg vinden in het veranderde leven. Hans van Dam kan als geen ander dit inzicht geven door zijn levenslange betrokkenheid bij deze problematiek. Dit boek bestaat uit hoofdstukken waarin interviews met mensen met NAH worden gevolgd door een verklaring van wat er precies in de hersenen aan de hand is. De tekst is uitstekend toegankelijk voor een algemeen publiek. Niet voor niets is er nu een tweede druk: het is een onmisbaar boek voor iedereen die met NAH te maken heeft.’


Boek(en) bestellen? Mail hiervoor naar boeknah@zozijn.nl of bel naar (088) 575 10 54.

ISBN 978 90 827022 0 0

Meer over Passend lezen: https://www.passendlezen.nl/iguana/www.main.cls?surl=home

Wat kan Zozijn betekenen voor mensen met NAH?


Terug naar nieuwsoverzicht