Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Bouw nieuw wooncentrum Doetinchem gestart


We bouwen een nieuw wooncentrum aan de Heijermansstraat in Doetinchem o.a. voor oudere mensen met een verstandelijke beperking en een meer intensieve zorgvraag. Het wooncentrum ligt aan de rand van het centrum van Doetinchem. Het prachtige natuurpark Overstegen is op loopafstand. Het nieuwe wooncentrum heeft 23 appartementen en studio’s. Deze zijn verdeeld over 3 woonlagen met elk een grote woonkamer en keuken. Ook is er een gemeenschappelijke tuin.

De bouw is gestart

Het perceel waarop het nieuwe wooncentrum wordt gebouwd is na de sloop van het oude pand gesaneerd. Inmiddels zijn de boorpalen in de grond aangebracht en is de fundering gestort. Begin januari is de bouw gestart. Als dit volgens planning verloopt, vindt de oplevering begin 2023 plaats en nemen de bewoners kort daarna hun intrek.

Bouw Wooncentrum Doetinchem
Bouw Wooncentrum Doetinchem met graafmachine

Duurzaam wooncentrum

Het gebouw is ontworpen door Architektengroep Gelderland. Het nieuwe wooncentrum is een van de eerste voorzieningen van Zozijn waar geen gas meer wordt gebruikt. Warmtepompen zorgen voor verwarming en warm water. Verder wordt het gebouw voorzien van ledverlichting en zonnepanelen.

Meer weten?

Kijk dan op Nieuwbouw wooncentrum Doetinchem - wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


Terug naar nieuwsoverzicht