Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

BTB Care ontwikkelt samen met Zozijn nieuwe woonlocatie in Doetinchem


BTB Care heeft de locatie Heijermansstraat 21 te Doetinchem aangekocht om daar in samenwerking met Zozijn een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke beperking te ontwikkelen. De oplevering is naar verwachting in het 4e kwartaal van 2022.

Op deze locatie, grenzend aan het Natuurpark Overstegen, starten betrokken partijen met de ontwikkeling van het 2.000 m2 grote wooncomplex. Hierin worden 30 appartementen gerealiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met Architectengroep Gelderland wordt er een prettige woonomgeving ontwikkeld voor de cliënten van Zozijn waarbij veel aandacht is voor duurzaamheid. Bouwbedrijf H.W. Joosten Zevenaar B.V. bouwt het nieuwe zorgcomplex. Zij worden tijdens dit traject geadviseerd door Van Kessel Jansen Bouwconsultancy.

Eigenaar Bernhard ten Brinke van BTB Care kijkt uit naar de realisatie van dit nieuwe wooncomplex: “Het is mooi dat we dit nieuws naar buiten kunnen brengen. Deze duurzame ontwikkeling is een mooie aanvulling op onze portefeuille.”

“Het is zo’n 15 jaar geleden dat Zozijn na renovatie de huidige woonlocatie ‘de Huet’ betrok. Toen voldeed het gebouw volledig aan de eisen en was Zozijn trots op deze woningen. Nu moeten we constateren dat deze woningen functioneel niet meer voldoen. De bewoners zijn ook 15 jaar ouder geworden en hebben behoefte aan een woning die meer antwoord geeft aan de senioriteit. In onze zoektocht naar een nieuwe locatie kwamen wij uit op de Heijermansstraat. Wij zijn blij dat we samen met BTB Care hier een nieuwe woonlocatie kunnen realiseren, ” vertelt Dirk Venema, directeur Vastgoed & Bedrijfsdiensten bij Zozijn. 

Wil je weten of hier wonen iets voor jou is? Neem dan contact met ons op, telefoonnummer 088 5753000. Of kijk op Wonen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Impressietekening nieuwe woonlocatie in Doetinchem

Terug naar nieuwsoverzicht