Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Verzekeringen

Check je verzekeringen (cliënt/verwant)


Het eind van het jaar is het moment om (aanvullende) verzekeringen te beoordelen en eventueel aan te passen. Het kan zijn dat jij of je verwant een onnodige verzekering heeft, omdat sommige zorg al is gedekt in de indicatie of door Zozijn.

Met onderstaande informatie kan je je verzekeringspolis beoordelen en eventueel wijzigen. Deze informatie is bedoeld voor degenen die zorg hebben via de Wet langdurige zorg (Wlz).

Je moet je verzekering zelf beoordelen, omdat iedereen een eigen verzekering heeft, en eigen zorgvragen en wensen. Zozijn kan dat dus niet beoordelen voor jou.

Aanvullende zorgverzekering

Heb jij of heeft je verwant een Wlz-indicatie ‘verblijf met behandeling’ én een aanvullende zorgverzekering (‘verblijf met behandeling’ wil zeggen: de cliënt woont bij Zozijn en heeft zijn medisch dossier bij een Arts VG bij Zozijn. Je kunt dit navragen bij de woning)? Dan ben je mogelijk dubbel verzekerd. Fysiotherapie of tandheelkundige zorg worden mogelijk al vergoed via de Wlz.

Kijk op de website van Zorgwijzer voor meer informatie hierover en de mogelijke stappen die je kunt zetten.

Wil je een (aanvullende) zorgverzekering opzeggen, dan moet je dat uiterlijk 31 december 2022 doen. Nieuwe verzekeringen afsluiten kan tot uiterlijk 31 januari 2023.

Aansprakelijkheids- en inboedelverzekering

Woon je in een woning van Zozijn? Dan heeft Zozijn voor jou een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (WVP) en een inboedelverzekering afgesloten. Je hoeft verder niets te doen om deze Zozijn-verzekeringen te gebruiken.

Deze Zozijn-verzekeringen gelden ook voor woonlocaties die cliënten rechtstreeks huren van woningbouwvereniging Plavei (Hamersestraat in Westervoort en Nieuwe Meursweg in Didam), mits en zolang Zozijn de zorg daar levert.

Sluit je liever zelf een andere aansprakelijkheids- en inboedelverzekering af? Dan hoef je je niet af te melden voor de Zozijn-verzekering.

Vragen?

Heb je vragen over deze informatie? Stel die dan per e-mail stellen aan Johan Zweerink via j.zweerink@zozijn.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht