Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Controleer de verzekeringen van uw verwant voor het einde van dit jaar


Het einde van het jaar is het moment om (aanvullende zorg)verzekeringen te beoordelen en eventueel aan te passen. Het kan zijn dat uw verwant onnodige (aanvullende zorg)verzekeringen heeft, omdat de aanvullend verzekerde zorg onder de indicatie valt en/of valt onder het aanbod van Zozijn. Omdat iedereen een eigen verzekering heeft en eigen zorgvragen en wensen, kan Zozijn u niet adviseren in hoeverre aanvullende verzekeringen een meerwaarde voor de situatie van uw verwant vormen. U zult zelf deze afweging moeten maken.

Aanvullende zorgverzekering

Heeft uw verwant een Wlz-indicatie ‘verblijf met behandeling’* én een aanvullende zorgverzekering?  Dan bent u mogelijk dubbel verzekerd. Fysiotherapie of tandheelkundige zorg worden mogelijk al vergoed via de Wlz.
Via deze link https://www.zorgwijzer.nl/zorg... vindt u hierover meer informatie en kunt u mogelijke stappen zetten.
Wilt u zorgverzekeringen opzeggen, dan moet u dat uiterlijk 31 december 2023 doen. Nieuwe zorgverzekeringen afsluiten kan tot uiterlijk 31 januari 2024.

Aansprakelijkheids- en inboedelverzekering

Woont uw verwant in een woning van Zozijn? Dan heeft Zozijn standaard een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AvP) en een inboedelverzekering afgesloten voor iedereen die in een woning van Zozijn woont. U hoeft uw verwant hiervoor niet aan te melden en het aanbod is gratis. Deze Zozijn-verzekeringen gelden ook voor woonlocaties waarbij cliënten rechtstreeks huren van woningbouwvereniging Plavei (Hamersestraat in Westervoort en Nieuwe Meursweg in Didam), mits en zolang Zozijn de zorg daar levert. 

In dit document staat meer informatie en de dekkingen. Vindt u de dekking onvoldoende, dan moet u zelf een verzekering afsluiten en de verschuldigde premie komt voor uw rekening. 
Sluit u liever zelf een andere aansprakelijkheids- en inboedelverzekering af? Dan hoeft u zich niet af te melden voor de Zozijn-verzekering.

Vragen?

Heeft u vragen over deze informatie? Stuur dan een e-mail naar aan Johan Zweerink via info@zozijn.nl. Hij kan u ook de polisvoorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering toesturen.

* ‘Verblijf met behandeling’ wil zeggen: de cliënt woont bij Zozijn en heeft zijn medisch dossier bij een Arts VG bij Zozijn. U kunt dit navragen bij de woning.


Terug naar nieuwsoverzicht