Icoon telefoon Bel ons

Daniël de Brouwerschool voor vijfde maal predicaat excellente school


De Daniël de Brouwerschool biedt speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs aan 220 zeer moeilijk lerende kinderen van 4 tot 20 jaar. Voor de vijfde maal op rij heeft de school het predicaat Excellente School ontvangen. 

De jury was onder de indruk van de in de school heersende rust en veiligheid op de school. Die was 'direct voelbaar' in de open houding naar elkaar, staat in het juryrapport: 'Dit open klimaat geldt tussen leerlingen onderling, tussen leerlingen en leraren, en bij ontvangst voor gasten die de school bezoeken.'

Ook voor speciale scholen predicaat 'excellent'

Hoe zorg je ervoor dat een school excellent wordt? Anneke Huiskamp vertelt dat het belangrijk is dat het team van de school een missie heeft. "Dat je weet waar je het voor doet". "Waartoe doen wij ertoe als school? Wat onderscheidt ons van anderen?" Dat zijn de vragen die ze elkaar daar stellen. Dat werkt, zegt ze. "We hebben veel gemotiveerde medewerkers. Heel veel mensen werken hier al jaren."

"Wat ik belangrijk vind, is dat ook speciale scholen het predicaat 'excellent' krijgen. Voor onderwijzers, ouders én kinderen met een leerachterstand is het een vorm van erkenning waar ze kracht uit kunnen halen."

De Daniël de Brouwerschool stelt zich tot doel om ieder kind tot volle ontplooiing te laten komen. De school staat op het landgoed De Lathmer in Wilp en behoort tot de Stichting Zozijn. De Daniël de Brouwerschool is een streekschool: kinderen uit de hele regio gaan naar deze school. Lees hier meer informatie over de school. 


Terug naar nieuwsoverzicht