Icoon telefoon Bel ons

De Thushoeve in Zevenaar viert 25-jarig bestaan


Op 7 juni vierden cliënten en medewerkers het 25-jarig bestaan van De Thushoeve in Zevenaar. Hier wonen mensen met een licht verstandelijke beperking en werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Vanwege de coronamaatregelen vieren we ons jubileum nu alleen met cliënten. Hopelijk kunnen we het volgend jaar groots vieren, samen met cliënten, hun verwanten en onze buurtgenoten”, vertelt Marian Spruijt coördinerend ondersteuner.

De Thushoeve was de boerderij van de familie Thus, die in 1996 Stichting De Thushoeve oprichtte om ervoor te zorgen dat hun verstandelijk beperkte zoon hier ook in de toekomst kon blijven wonen. Marian: “In de afgelopen 25 jaar heeft de stichting samen met Zozijn het aantal woonplekken uitgebreid. De toenmalige hobbyschuur is uitgebouwd tot een boerderijwinkel waar je verse eieren, en groenten en fruit van ons eigen land kunt kopen. En ook jam, honing, verse fruitsappen en eigengemaakte producten. Daarnaast worden op De Thushoeve verschillende soorten dieren gehouden zoals pony's, alpaca's, varkens, geiten, en schapen.”

Je mag hier zijn wie je bent 

Marian: “Op De Thushoeve werken in totaal 46 mensen voor wie een reguliere baan (nog) niet mogelijk is. Zij verzorgen de dieren, werken op het land en in de kassen of in de winkel. Het buitenleven staat hier centraal. Dat vinden de mensen die hier wonen of werken heerlijk. Het is voor hun een plek waar je mag zijn wie je bent. Je wordt hier gezien als uniek en volwaardig.”

Ook Hans, die woont en werkt op De Thushoeve, vindt het er heerlijk. “Ik woon hier dicht bij het station en de winkels. Maar toch ook lekker buitenaf. Ik kan naar de dieren kijken wanneer ik wil. En in mijn werk vind ik het fijn om buiten te zijn, om te snoeien en met planten bezig te zijn.”

Wil je hier wonen of werken?
Hou je van het boerenleven, van planten, dieren en mensen? Kun jij geen regulier werk doen, maar wil je wel je talenten benutten? Of wil je wonen met begeleiding? Kijk dan hier voor meer informatie.


Terug naar nieuwsoverzicht