Icoon telefoon Bel ons

Een fijne werkplek voor cliënten van Zozijn in Winterswijk


Op 3 december was het Wereldgehandicaptendag. Op deze dag was er extra aandacht voor mensen met een beperking. Zij kunnen helaas niet altijd meedoen in de maatschappij. In Winterswijk zijn er mooie voorbeelden van hoe iemand met een beperking wél mee kan doen. Zoals bijvoorbeeld bij FC Winterswijk en The Gallery, waar cliënten van Zozijn werken. Winterswijk Drempelvrij heeft hier video’s van gemaakt. 

Diverse klusjes
Elke vrijdag gaat een groep cliënten van Zozijn aan de slag bij FC Winterswijk. Zij doen daar allerlei klusjes. Zo bereiden zij het jeugdvoetbal voor door de velden uit te zetten, ballen op te pompen en bidons te wassen. En op maandag en dinsdag wast de was-groep de voetbaltenues.

Henk Graaskamp is vrijwilliger bij FC Winterswijk en erg blij met de hulp van de cliënten. Er worden nu ook klusjes opgepakt die anders wel eens bleven liggen. De samenwerking tussen vrijwilligers van de club en de cliënten verloopt prima.

'Echt' werk

En de cliënten zijn er trots op dat zij bij FC Winterswijk werken. Voor hen is het een toevoeging, omdat ze ergens naartoe gaan om te werken. Daardoor voelt het voor hen ‘echt’ als werk. Net als dat ieder ander naar zijn werk gaat. Daardoor hebben ze het gevoel dat ze meedoen in de maatschappij. Dat is erg belangrijk voor hun zelfvertrouwen. FC Winterswijk is blij dat zij op deze manier een bijdrage kan leveren aan het welzijn van de cliënten van Zozijn. En hoopt de samenwerking nog lang door te mogen zetten.

Trots op werken bij de bioscoop

Elke week gaat een groep cliënten van Zozijn aan het werk bij de bioscoop. De één brengt de schone was, de ander gaat stofzuigen. Weer een ander maakt de tafels en de kaarten met een sopje schoon. Alles wordt grondig gepoetst. De eigenaar van The Gallery, Ronald Sasbrink Harkema, is blij met de hulp van de cliënten. Ook vindt hij het fijn dat hij hen een zinvolle daginvulling kan geven.

Tegelijkertijd zijn de cliënten maar wat trots op hun werkplek. Want wie kan nou zeggen dat hij bij de bioscoop werkt? Onderling hebben ze het ook erg gezellig met elkaar. Er worden de nodige grapjes gemaakt. Dat geeft wel aan dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Ben je benieuwd naar de video’s?

Klik dan op de onderstaande linkjes om deze te bekijken.
Wereldgehandicaptendag 2021 || De mensen van Zozijn werken bij FC Winterswijk - YouTube
De bioscoop: een fijne werkplek voor cliënten Zozijn - Werk aan Winterswijk

Wil je meer weten over werken en dagbesteding bij Zozijn?

Kijk dan op Werk en dagbesteding: doen wat bij je past - Zozijn


Bron: www.werkaanwinterswijk.nl/drempelvrij


Terug naar nieuwsoverzicht