Icoon telefoon Bel ons

Expositie vervult lang gekoesterde droom


Kim Versluis (44) heeft afasie door een beroerte. Daardoor kan zij niet meer werken. Na haar revalidatie zocht zij een nieuwe daginvulling. Die vond zij in schilderen en mozaïeken. Haar schilderijen zijn nu te zien in het Kulturhus in Terborg. Daarmee gaat een lang gekoesterde droom van Kim in vervulling.

Door beroerte nu afasie

Kim liep 15 jaar geleden door een beroerte hersenletsel op waardoor zij nu afasie heeft. Ondanks dat zij wel begrijpt wat anderen zeggen, kan zij niet meer de woorden uitspreken die zij wil zeggen. Communiceren doet zij via korte woorden en tekeningen in het schrift dat zij altijd bij zich draagt. Door haar afasie kon zij niet meer werken en kwam aan haar carrière als pedagoge abrupt een einde.

Passende daginvulling

Thuiszitten was voor haar geen optie. Ze ging daarom opzoek naar een passende daginvulling. Omdat zij in haar jeugd al creatief bezig was met schilderen, kalligraferen en muziek maken, legde zij zich bij de dagbesteding van Zozijn in Doetinchem toe op schilderen en mozaïeken. Dat is haar passie en maakt haar blij.

Een droom die uitkomt

Kim’s mooiste en meest bijzondere schilderijen die zij de afgelopen 11 jaar maakte, zijn tot en met 5 augustus te zien in een expositie in het Kulturhus in Terborg. Daarmee komt eindelijk haar droom uit. Haar schilderijen zijn ook te koop. Daarvoor kan men terecht bij UniekKado, de winkel van Zozijn die in het Kulturhus gevestigd is.

Meer weten over begeleiding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel?
Heb jij ook niet-aangeboren hersenletsel en wil je meer weten over onze dagbestedingsmogelijkheden en en zorg en ondersteuning voor mensen met NAH? Kijk dan op Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Kim Versluis

Terug naar nieuwsoverzicht