Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Feestelijke opening Borgele


Ondanks de regen die middag, was het feestje er niet minder om. Onder belangstelling van vele verwanten, bewoners, buurtgenoten en medewerkers van Zozijn werd op donderdag 6 april Borgele feestelijk geopend.

Om 15 uur verzamelde iedereen zich aan de achterzijde van het nieuwe pand aan de laan van Borgele op het voormalige Aupingterrein. Daar was alles vrolijk versierd en stonden een aantal partytenten opgesteld, ook vanwege de regen die verwacht werd. Gijs Waardenburg, manager van onder andere Auping, heette iedereen welkom. Samen met collega manager Erik Bötzel legden ze een aantal specifieke aanwezigen een vraag voor.

Wethouder Liesbeth Grijsen sprak als eerste: "Ik ben er bijzonder  trots op dat dit pand hier in Deventer gerealiseerd is. Iedereen verdient een plek om te wonen. Ik ben ook een enorm fan van de Deventer sportploeg, waarvan een aantal mensen hier nu ook wonen."  

Barbara Alfrink-Auping, kleindochter van de beddenfabrikant Johannes Auping, doet het veel dat de nieuwbouw hier nu af is, in stijl van het vroegere Auping. "Ik ben ook heel benieuwd hoe het er nu van binnen uitziet. De herinneringen aan vroeger, toen ik als klein meisje hier op kantoor kwam, zie ik nog duidelijk voor me". 

Ter Steege bouw Vastgoed was met meerdere mensen vertegenwoordigd. "Voor ons de eerste keer om iets voor Zozijn te mogen bouwen. En het resultaat zijn ook wij trots op. Altijd goed contact gehad met de mensen van Zozijn en tempo kunnen maken in de bouw".

Jan Andriessen aan het woord bij opening Auping Deventer

Jan Andriessen, directeur Zozijn van regio Salland-De Graafschap en sector NAH, memoreerde aan de eerste bewonersavond op Valentijnsdag 2019. "En ruim 4 jaar later staan we hier dan, geweldig!" Marcel Wijnands, lid van de Raad van bestuur van Zozijn gaf aan dat het toch heel mooi is dat we dit voor elkaar hebben gebracht in deze moeilijke tijd van corona, energiecrisis en stikstofproblemen. Hij sloot af met alle bewoners en medewerkers veel woon- en werkplezier te wensen.

Lint doorknippen
De jarige bewoner Aleida mocht samen met Barbara Auping het lint doorknippen, waarna Auping Deventer officieel was geopend. Alle aanwezigen mochten vervolgens naar binnen, waarna bewoners trots hun nieuwe woonplek konden laten zien.

Nieuwbouw Auping Deventer doorknippen lint

Terug naar nieuwsoverzicht