Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Feestelijke opening vernieuwde kledingruilwinkel ’t KleedGoed


Donderdag 21 september knipte Tom Perloy het lint door en opende daarmee officieel de vernieuwde winkel ’t KleedGoed. Dit is een kledingruilwinkel die wordt gerund door cliënten van Zozijn’s dagcentrum ’t Laer. Samen met cliënten, vrijwilligers, klanten en medewerkers werd daar een feestelijk moment van gemaakt. 

Kledingruilwinkel ’t KleedGoed is al jaren een begrip in Etten, maar was uit zijn jasje gegroeid. Onlangs heeft de winkel een grotere ruimte in het dagcentrum kunnen betrekken. Dat was gelijk een mooie aanleiding voor een metamorfose. “Behalve dat de winkel nu twee keer zo groot is, hebben we er een hippe en sfeervolle winkel van gemaakt.

Je kunt hier lekker snuffelen voor een nieuw outfit voor jezelf of je kinderen. Of voor een klein prijsje een boek of een speeltje kopen, of een kunstwerkje gemaakt door cliënten van dagbesteding ’t Laer. Daarnaast heeft de winkel nu ook een eigen ingang met een aparte en ruime balie voor de inname van de kleding”, vertelt een enthousiaste Elisa Holthaus. Zij is begeleider op de dagbesteding en één van de drijvende krachten achter de vernieuwing van de kledingruilwinkel.

Gerund door cliënten

De kledingruilwinkel wordt gerund door cliënten van dagcentrum ’t Laer. Elisa: ”Onze cliënten nemen de kleding, het speelgoed en de boeken in ontvangst en sorteren dit op wat goed is voor de winkel en wat niet. Ze strijken de kleding, maken het speelgoed en de boeken schoon en zorgen dat dit een plekje in de winkel krijgt. Zo leren ze ook nieuwe vaardigheden zoals omgaan met klanten, afrekenen, inpakken en de winkel netjes houden.”

Winkelen bij 't KleedGoed

Om te kunnen winkelen bij 't KleedGoed koop je een klantenpas van klantenpas voor €10 die een heel jaar geldig is. Daarnaast ontvangt de klant een stempelkaart waarop voor ieder net en schoongewassen kledingstuk een stempel op wordt gezet. Bij ieder kledingstuk dat uit de winkel wordt meegenomen wordt een stempel afgestreept.

Wil je meer weten over werken bij 't KleedGoed? Kijk dan hier Dagcentrum 't Laer - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lijkt het je leuk om hier vrijwilligerswerk te doen? Kijk dan voor meer informatie op Informatie voor en over vrijwilligers.


Terug naar nieuwsoverzicht