Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Hersenz informatiebijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel


Op maandag 5 juni organiseert Zozijn Op Pad een informatiebijeenkomst over Hersenz. Dit is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, gericht op het leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel en grip krijgen op het veranderde leven. De bijeenkomst vindt van 10.30 – 12.00 uur plaats in Wijkcentrum Waterkracht in Zutphen.

Zichtbare en onzichtbare gevolgen

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Zoals (gedeeltelijke) verlammingsverschijnselen, verlies van spierkracht of problemen met zicht en communicatie. Er kunnen ook onzichtbare gevolgen zijn zoals snel last van overprikkeling, vermoeidheid en een kort lontje, verminderde concentratie en vergeetachtigheid, niet goed kunnen plannen en organiseren en depressiviteit of stemmingsproblemen. Dat kan het leven van de getroffene en dat van de naasten ingrijpend veranderen.

Leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel

Met het Hersenz behandelprogramma leren mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten om te gaan met de beperkingen en problemen die zij hierdoor ervaren. Daarbij is er ook aandacht voor verliesverwerking. Het programma bestaat uit een unieke combinatie van bewegen en cognitieve behandeling, zowel individueel als in groepsverband. Alle betrokken specialisten werken vanuit één team intensief samen om de persoonlijke doelen te bereiken. Met Hersenz kunnen mensen met NAH na hun revalidatie stappen maken om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Herkenbaar? Meld u aan!

Heeft u hersenletsel opgelopen en ervaart u als gevolg daarvan problemen? Wilt u weten wat Hersenz voor u kan betekenen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over Hersenz behandeling. Aanmelden kan via een e-mail aan h.ebbink@zozijn.nl of via telefoonnummer 06 27628316.


Terug naar nieuwsoverzicht