Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Het rijdt perfect, al zit er geen snelheid in!


De Hopper is een langzaam rijdende groen-witte elektrowagen waarmee bewoners van wooncentrum De Vergert in Duiven naar hun dagbesteding worden gereden. Eén van de vrijwilligers die de Hopper bestuurt is Ben Hulkenberg: een enthousiaste en betrokken man die al zijn hele leven zich als vrijwilliger voor verenigingen inzet.

Vrijwilliger-Ben-Hulkenberg_small.jpg


Ben: “Als ik vroeger uit mijn werk kwam moest ik vaak snel eten, omdat ik nog naar een vergadering moest. Van de scouting, de epilepsievereniging of de carnavalsvereniging waar ik voorzitter van was. Inmiddels ben ik met pensioen nadat ik 40 jaar als engineer heb gewerkt. Stilzitten kan ik niet en dus ben ik altijd bezig. Vaak ook om iemand een helpende hand te bieden.”

Ontzettend leuk

“Afgelopen zomer las ik in de Zevenaar Post een artikel over de Hopper van Zozijn en dat daar vrijwillige chauffeurs voor werden gezocht. Het sprak me direct aan. Iets totaal anders dan m’n werk en het vrijwilligerswerk wat ik tot dan toe had gedaan. Inmiddels rijd ik ruim een half jaar op de Hopper door Duiven. En ik vind het ontzettend leuk om te doen”, vertelt Ben lachend.

Blij dat ik dit kan doen

Eén dag in de week haalt hij de bewoners op bij het wooncentrum en rijdt hij hen naar de dagbesteding. “Remco staat altijd als eerste klaar. Met andere bewoners is het contact soms wat moeilijker vanwege hun verstandelijke beperking. Op de dagbesteding zorg ik dat ze naar hun plek worden gebracht en aan het eind van de middag breng ik hen weer naar huis.”

“Ik ben blij dat ik dit kan doen. Zo draag ik bij aan een goed leven voor de cliënten en ontlast ik de begeleiders die zich volledig op de zorg en ondersteuning kunnen richten. Als vrijwilliger kun je echt verschil maken!” 

Vrijwilligers gezocht

Zit je graag achter het stuur? Geniet je ervan om een ander een leuke dag te bezorgen? Ben je geduldig en beschik je over inlevingsvermogen? Word dan vrijwilliger bij Zozijn. Zie voor meer informatie: Word jij de nieuwe chauffeur van de Hopper van Zozijn?


Terug naar nieuwsoverzicht