Icoon telefoon Bel ons

Informatie over Zozijn en corona (update 12 november 2021)


Ondanks dat de persconferentie nog moet komen, op 12 november om 19.00 uur, berichten we over de gevolgen van de aangekondigde beperkte lockdown.

Gevolgen van de aangekondigde beperkte lockdown

Op basis van wat nu bekend is over de nieuwe maatregelen die op zaterdag 13 november ingaan, hebben we alvast een aantal maatregelen vertaald naar passende richtlijnen voor Zozijn. We willen namelijk graag tijdig helderheid geven. Als de persconferentie afwijkt van wat nu bekend is, plaatsen we een update.

De zorg wordt op dit moment niet afgeschaald; vooralsnog verandert de dagbesteding, de dienstverlening ambulant en van de kindercentra niet, en is bezoek welkom volgens de bezoekregeling van de woning.

Maximaal 4 bezoekers

De algemene ‘spelregels bij bezoek- ontmoetingsregeling’ van Zozijn blijven de leidraad voor bezoek. Deze spelregels worden aangevuld met het maximum van 4 bezoekers. De lokale bezoekregeling blijft gelden, die per locatie kan verschillen. Bij Zozijn zijn er immers veel verschillende groepen cliënten. Bezoekregelingen zijn/worden vastgesteld door de manager, in afstemming met cliënten en de voorzitter van de RVE-verwantenraad.

Overleggen

In principe worden er geen fysieke overleggen gevoerd. Noodzakelijke fysieke overleggen, zoals de overdracht, vinden plaats waarbij de anderhalve meter en mondkapjes worden toegepast. Zorgplanbesprekingen, IZO’s etc. vinden bij voorkeur via Teams plaats, hierover besluit de manager. Locatie-, verwantenraad- en cliëntenraadoverleggen worden ook zoveel mogelijk via Teams georganiseerd.

De Gasterij
blijft open op zondagmiddag. De tafels en stoelen staan op anderhalve meter afstand. Zodra iemand zit, mag het mondmasker af.

We gaan nu opnieuw een periode in van een (weliswaar gedeeltelijke) lockdown. Dat doet wat met ons allemaal, van cliënt tot medewerker en van verwant tot vrijwilliger. We hebben elkaar hard nodig. Ook nu. Juist nu. We wensen iedereen daarom veel doorzettingsvermogen toe.

Bekijk het actuele overzicht van maatregelen en besluiten rond corona bij Zozijn


Terug naar nieuwsoverzicht