Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Kledingpakketjes van Zozijn voor vluchtelingen crisisnoodopvang


Op maandag 3 oktober leverde Lies Venhorst van Zozijn samen met cliënt Daan Knipping ruim 40 kledingpakketjes en ook speelgoed en spelletjes af bij de crisisnoodopvang voor vluchtelingen in Doetinchem. Cliënten van dagbesteding ‘t Laer van Zozijn in Etten zamelden de afgelopen weken kleding in voor de 225 mensen die hier door gemeente Doetinchem zijn opgevangen. Simone Swartjes van gemeente Doetinchem nam deze dankbaar in ontvangst.

Sinds eind augustus vangt de gemeente 225 vluchtelingen op in een tijdelijke locatie op de hoek van de Industriestraat en de Ambachtstraat in Doetinchem. Daarmee draagt de gemeente haar steentje bij aan de crisisnoodopvang van vluchtelingen als gevolg van de overvolle asielzoekerscentra en het aanmeldcentrum in Ter Apel. 

Warme kleren voor de winter

Ook cliënten van dagbesteding ’t Laer wilden graag hun steentje bijdragen. “Toen ik voorstelde om kleding en speelgoed in te zamelen voor de vluchtelingen die in Doetinchem zijn opgevangen, waren cliënten gelijk enthousiast. Ook zij wisten uit het nieuws dat in Ter Apel vluchtelingen buiten moesten slapen en dat een deel van deze vluchtelingen nu tijdelijk in Doetinchem woont. Omdat deze mensen vaak gevlucht zijn zonder iets mee te kunnen nemen, zelfs geen warme kleren, wilden cliënten graag helpen om hen te voorzien van winterkleren. De afgelopen weken hebben we daarom kleding ingezameld, gesorteerd en gewassen en vervolgens per maat kledingpakketjes gemaakt voor kinderen en volwassenen,” vertelt Lies Venhorst.

Simone Swartjes: Het is hartverwarmend om te zien met hoeveel inzet de kleding en het speelgoed is verzameld. Wij zijn er heel blij mee en dat geldt al helemaal voor de bewoners van de crisisnoodopvang!

Lies: “De komende weken gaan we door met het inzamelen van spelletjes, speelgoed en warme kleding voor vluchtelingen. Op ons zorgpark in Wilp zijn in tijdelijke woonunits Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Ook hen willen we voorzien van warme kleding nu de winter voor de deur staat. Kleding, speeltjes en speelgoed kan worden afgegeven bij Dagbesteding ’t Laer aan de Ulftsestraat 30 in Etten.”

Over dagbesteding ’t Laer van Zozijn

Bij dagbesteding ’t Laer werken mensen met een verstandelijke beperking. Onderdeel hiervan is ’t Kleedgoed, een winkel waar tweedehands kleding wordt verkocht en kleding kan worden geruild. Mensen die in de afgelopen periode kleding brachten, konden er ook voor kiezen dat te geven aan de vluchtelingen in Doetinchem.


Terug naar nieuwsoverzicht