Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Ab Hamer


Vandaag werd Ab Hamer, één van onze vrijwilligers, verrast met een koninklijke onderscheiding voor al het vrijwilligerswerk dat hij doet. Bij Zozijn, maar ook daar buiten.

Elf jaar geleden begon Ab met vrijwilligerswerk bij Zozijn, in eerste instantie als tuinman. Ab was toen onbekend met onze cliënten, mensen met een (verstandelijke) beperking. Er ontstond al gauw een mooie klik tussen Ab en de cliënten, maar ook met de medewerkers van Zozijn. Velen bij Zozijn in Lochem vroegen Ab om zijn hulp. En 'nee' zeggen komt eigenlijk niet voor in zijn woordenboek. Zo hielp hij met verhuizingen van cliënten, is hij de klusjes- en tuinman bij meerdere locaties van Zozijn, verzorgt hij een houtbewerkingsactiviteit en wandelt met cliënten. Naast dit alles is Ab ook een ‘maatje’ voor één client, die geen naaste verwanten heeft. Samen beleven ze mooie tijden met fietsen, klussen of naar de kermis te gaan.

Zozijn kan niet zonder vrijwilligers zoals Ab. "Ab, je bent goud waard en we blijven genieten van jouw behulpzaamheid en geduld en respect. JIJ verdient het om vandaag in het zonnetje te worden gezet. Dank, namens de cliënten, medewerkers en Raad van bestuur van Zozijn."

Koninklijke onderscheiding voor Ab Hamer

Terug naar nieuwsoverzicht