Icoon telefoon Bel ons

Korte brand geweest in appartement De Korenmolen in Wilp - geen gewonden


Vannacht is er een korte brand geweest in De Korenmolen aan de Sterrenboslaan 8.

Wat is er gebeurd?
Op dinsdagavond 13 juli heeft de nachtdienst rond 23.30 uur brand geconstateerd in een appartement van De Korenmolen. Twee nachtdienstmedewerkers waren snel ter plekke en zijn gaan blussen. Na ongeveer 10 minuten was de brandweer (zonder sirenes) ter plekke. De betrokken bewoner is direct uit het appartement geleid en de brandweer heeft verder geblust.

De betrokken bewoner is, onder begeleiding van de eigen coördinerend ondersteuner, in het ziekenhuis gecontroleerd. De bewoner is gelukkig niet gewond geraakt en inmiddels weer terug in Wilp. De overige 7 bewoners zijn overgebracht naar de andere kant van het pand en konden ongeveer twee uur later terug naar hun eigen appartement. Alleen het appartement waar de brand is begonnen, is beschadigd.

De politie heeft vastgesteld dat er sprake is van brandstichting door de bewoner en zal dit in de loop van de week nader onderzoeken. De politie heeft complimenten gegeven voor het adequate en snelle handelen van de betrokken medewerkers.

De verwanten van de betreffende bewoner zijn telefonisch op de hoogte gebracht. Verdere verwanten van De Korenmolen worden ook via een brief geïnformeerd.

Het was schrikken vannacht, maar de bewoners en collega's maken het goed en de rust op de woning is wedergekeerd. 


Terug naar nieuwsoverzicht