Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Lang gekoesterde wens van dagbesteding Zozijn gaat in vervulling


Op donderdag 19 mei overhandigde Rotary Duiven officieel de BAMM Zorgtouch, een soort grote tablet, aan cliënten en medewerkers van dagbesteding De Lockhorst in Didam en dagbesteding De Berken in Duiven. Daarmee ging een lang gekoesterde wens van hen in vervulling.

De BAMM Zorgtouch is een digitale speeltafel met een groot aanraakscherm als blad. Hierop kunnen cliënten alleen of samen spelletjes spelen, actie- en reactieoefeningen doen, filmpjes en foto’s kijken, muziek luisteren en dingen leren. Allemaal activiteiten om de hersenen op een leuke en uitdagende manier te prikkelen en de motoriek en het geheugen te trainen. Zo kunnen mensen met een verstandelijke beperking zich verder ontwikkelen.

Mooie aanvulling op onze andere activiteiten

“We hadden veel goede ervaringen over de BAMM Zorgtouch gehoord en konden deze een aantal weken op proef gebruiken. We merkten direct welk positief effect dat op onze cliënten had en hoe leuk zij het vonden. De spellen dagen hen echt uit, zowel fysiek als mentaal. En voor ieder ontwikkelingsniveau is er iets te vinden. Het bleek een hele mooie aanvulling op de andere activiteiten die wij op de dagbesteding bieden. We besloten daarom hiervoor te sparen. Met het statiegeld van onze flessenactie in de wijk en dankzij donaties van verschillende mensen en bedrijven uit de buurt, waaronder Eurobolt, Rotra, BSP International, Bekker en Vink, waren we er echter nog niet. We zijn daarom heel blij met de donatie van Rotary Duiven en Nagelsalon Daan’s Zolder. Daardoor konden we onlangs de BAMM Zorgtouch eindelijk kopen, vertellen Anne Feijen en Sabine Hesselink van de dagbesteding.

“Eén van de doelstellingen van Rotary Duiven is bijdragen aan een prettige samenleving voor iedereen in Duiven en omgeving. En waar mogelijk initiatieven financieel ondersteunen. We werden enthousiast van het dagbestedingsteam van Zozijn. Zij deden erg hun best om geld in te zamelen om de digitale speeltafel te kunnen aanschaffen. De speeltafel vonden wij een mooi middel dat hun cliënten activeert en waaraan zij allen plezier kunnen beleven. Naast een donatie hebben we hen ook geholpen bij de leverancierskeuze”, vertelt Geert Huisman van Rotary Duiven.

Je wordt er blij en rustig van

Ook Jeroen, één van de gebruikers is erg blij met de digitale speeltafel vertelt hij glunderend: “We kunnen er heel veel leuke spelletjes op doen en veel leren en oefenen. En iedereen kan dat. We worden er heel blij en rustig van. Als je een keer een baaldag hebt, word je door de speeltafel weer blij.”

Jeroen en Giovanni spelen een reactiespel op de BAMM ZorgtouchJeroen en Giovanni spelen een reactiespel op de BAMM Zorgtouch

Klik hier voor meer informatie over Dagcentrum De Lockhorst - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en Dagcentrum De Berken - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.


Terug naar nieuwsoverzicht