Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Meisje zoekt logeerouder(s)

Wil jij logeerouder worden?


Tess gaat logeren

Dit is Tess. Zij gaat af en toe logeren.

Net als Tess willen vele andere kinderen ook graag af en toe logeren. Want wat is er leuker dan samen plezier maken en leuke dingen doen in een andere omgeving? Alleen is voor sommige kinderen logeren niet vanzelfsprekend omdat ouders of kind een hulpvraag hebben.

Ook is het voor ouders soms fijn als hun kind af en toe een dag of een weekend kan logeren. Zo kunnen zij de zorg volhouden. Voor deze kinderen en ouders zoeken wij logeerouders. Hier staat een vergoeding tegenover.

Maak een kind blij, word logeerouder!

Wij zijn op zoek naar logeerouder(s) voor kinderen tussen 0 en 18 jaar!


Bijna elk kind wil graag eens logeren: bij een vriendje, vriendinnetje of familie. Want wat is er leuker dan samen plezier maken en leuke dingen doen in een andere omgeving? Dat maakt logeren zo leuk! Alleen is voor sommige kinderen logeren niet vanzelfsprekend omdat ouders of zijzelf een hulpvraag hebben. Bijvoorbeeld omdat kinderen een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, autisme, ADHD of een ontwikkelingsachterstand hebben.

Ook voor ouders is het fijn als hun kind af en toe een dag of een weekend kan logeren. Juist deze ouders hebben soms wat extra tijd voor zichzelf en aandacht voor de andere kinderen in het gezin nodig. Zo kunnen zij de zorg volhouden. Voor deze kinderen en ouders zoeken wij logeerouders.

Er even uit zijn tijdens een logeerpartijtje, dat gun je ieder kind!

Logeren is leuk als iedereen het goed met elkaar kan vinden. Daarom kijken we zorgvuldig welk kind bij welke logeerouder(s) past. Allereerst geef je zelf aan wat je wensen zijn. Bijvoorbeeld of je veel of juist minder verzorging kunt geven of de leeftijd van het logeerkind. Dan volgt een uitgebreide kennismaking met de ouders van het kind en de logeerouder(s). Als er een goede klik is maakt het kind kennis met de logeerouder(s).

Zo logeren kinderen in een gezin waar leeftijdgenootjes zijn of waar kinderen zijn die ouder of jonger zijn. Ook zijn er logeerouders die zelf geen kinderen hebben of waarvan de kinderen uit huis zijn. Zo is het voor iedereen weer anders. Een beroepsgerichte opleiding is niet nodig. Wel staat er altijd, als vraagbaak, een professioneel team voor je klaar en bieden we een vergoeding.

Meer weten over logeerouder worden? 

Neem dan contact met ons op. Dat kan door te bellen met of te mailen naar: 

Saskia Faye, 06 29 34 84 72, s.faye@zozijn.nl 
Claudia Rayen 06 51 66 14 39, c.raayen@zozijn.nl of
Reina Barkema 06 21 34 60 72, reina.barkema@zozijn.nl

Lees ook de ervaringen van andere logeerouders


Terug naar nieuwsoverzicht