Icoon telefoon Bel ons

Nieuwbouw Noorderhaven bereikt hoogste punt


De nieuwbouw van Zozijn Noorderhaven in Zutphen heeft het hoogste punt bereikt! Dat feestje werd donderdagmiddag samen met cliënten, verwanten, medewerkers én de nieuwe buren gevierd. Gewoon bij de overburen: ‘t Koelhuis. …Genodigden konden met de rondleiding zelfs al de begane grond en de eerste verdieping bekijken. ‘Ik kijk uit over de haven en ‘t Koelhuis’ vertelt een toekomstige bewoner enthousiast.

IMG_1736.JPG

Wonen met dagbesteding dichtbij
Een belangrijk uitgangspunt bij deze nieuwbouw is de korte afstand en de samenwerking tussen wonen en dagbesteding. In het pand zullen straks 51 cliënten gaan wonen. Een aantal van hen heeft daar ook de dagbesteding. De dagbesteding is daarom straks gehuisvest op de begane grond, de woningen op de verdiepingen erboven. Heel dichtbij elkaar dus. Daardoor heeft een cliënt die behoefte heeft aan rust in zijn/haar leefomgeving, zo weinig mogelijk overgangen op een dag.

Lunchroom, wasserette en belevingsgerichte dagbesteding
De dagbesteding zal een eenvoudige lunchroom en een wasserette zijn aan de havenzijde op de begane grond. En meer belevingsgerichte dagbesteding komt aan de spoorzijde op de begane grond. De wasserette kan de was verzorgen voor de mensen die met hun boot in de tegenovergelegen haven aanmeren.


Terug naar nieuwsoverzicht