Icoon telefoon Bel ons

Nieuwe behandellocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel


Mensen die door hun niet-aangeboren hersenletsel problemen ervaren, kunnen vanaf 8 september terecht op de nieuwe locatie van Zozijn Op Pad aan de Bachlaan in Doetinchem. Op de nieuwe locatie in het kantoorgebouw van Iselinge Hogeschool biedt Zozijn Op Pad naast Hersenz behandeling binnenkort ook RGM therapie. “We zijn erg blij met onze nieuwe locatie. Cliënten kunnen nu voor de verschillende behandelmodules en activiteiten op één locatie terecht”, vertelt Esther Gerritsen van Zozijn Op Pad.

“Tot op heden hadden we geen eigen locatie voor onze Hersenz behandeling. We maakten gebruikt van ruimtes binnen andere locaties van Zozijn. Dat was niet praktisch en cliënten moesten voor de verschillende modules naar andere locaties. Nu kunnen we alles vanuit één locatie bieden. We hebben verschillende behandelruimtes waaronder een aparte ruimte voor sport- en bewegen en een aparte rustruimte. Ook bieden we hier binnenkort RGM therapie. Dat is een multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, om beweging, spraak en cognitie te stimuleren”, vertelt Esther.

Leren omgaan met hersenletsel

Met het Hersenz behandelprogramma dat Zozijn Op Pad op de nieuwe locatie aanbiedt, leren mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun partner om te gaan met de beperkingen en problemen die zij hierdoor ervaren. Zoals (gedeeltelijke) verlammingsverschijnselen of verlies van spierkracht. En onzichtbare gevolgen zoals problemen met zicht en communiceren, snel last van overprikkeling en vermoeidheid, vergeetachtigheid, niet goed kunnen plannen, organiseren en concentreren en een kort lontje en depressiviteit.

Specialistische zorg en ondersteuning

Zozijn Op Pad is gespecialiseerd in de zorg en ondersteuning aan mensen die door bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte, hartstilstand of hersenaandoening hersenletsel hebben opgelopen. Ervaar je problemen die mogelijk het gevolg zijn van recent of langer geleden opgelopen hersenletsel? Blijf daar niet mee rond lopen en neem contact op met Zozijn Op Pad, via 088 575 30 00 of via info@zozijn.nl

Kijk voor meen informatie over Hersenz behandeling op Behandelprogramma Hersenz.


Terug naar nieuwsoverzicht