Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Nieuwe behandellocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel


Mensen die door niet-aangeboren hersenletsel problemen ervaren, kunnen vanaf nu terecht op de nieuwe locatie van Zozijn Op Pad in Dorpshuis ’t Hart van Eefde aan de Jolinkstraat 2 in Eefde. Daar geeft Zozijn Hersenz behandeling. Dat helpt mensen met hersenletsel om te gaan met de gevolgen van hun hersenletsel en weer grip op hun leven te krijgen.

“Wij zijn heel blij met onze nieuwe locatie in het dorpshuis. Het is goed bereikbaar, ook voor mensen uit Zutphen. We hebben hier een aparte ruimte voor cognitieve therapie en psychomotorische therapie. Daarnaast kunnen we gebruik maken van de fitness apparatuur van fysiotherapiepraktijk Hövels & Kamp die ook in het dorpshuis gevestigd zijn. En we hebben hier een prettige ruimte waar cliënten kunnen pauzeren,” vertelt Krista Richter, Hersenz behandelaar bij Zozijn Op Pad.

Hersenletsel zet je leven op z’n kop

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) ontstaat door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hartstilstand en kan iedereen overkomen. De gevolgen verschillen per persoon. Naast lichamelijke beperkingen zoals bijvoorbeeld een halfzijdige verlamming kan het chronische vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, prikkelgevoeligheid en gedragsverandering tot gevolg hebben. Hersenletsel verandert daardoor je leven en dat van je naasten ingrijpend.

Weer grip op je leven

Hersenz behandeling helpt je om te gaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel en weer grip te krijgen op je leven. Samen met ervaren specialisten werk je aan dingen die voor jou van belang zijn en die je helpen om te leven met hersenletsel. Bijvoorbeeld leren meer rust te nemen, beter omgaan met onverwachte situaties, een betere energieverdeling, minder angst om te vallen of beter omgaan met geheugenproblemen.

Iets voor jou?

Heb jij niet-aangeboren hersenletsel en ervaar jij daardoor ook problemen op verschillende leefgebieden? Wil je weer grip op je leven krijgen en lotgenoten ontmoeten? Neem voor meer informatie contact op met Krista Richter op 06 10903374 of via k.richter@zozijn.nl

Kijk voor meen informatie over Hersenz behandeling op Behandelprogramma Hersenz.


Terug naar nieuwsoverzicht