Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Nieuwe groep medewerkers via coronabanen aan de slag!


Vanaf 1 februari gaan er bij Zozijn weer een nieuwe groep mensen aan de slag via de subsidieregeling Coronabanen. Dit keer voor de periode 1 februari tot en met 30 juni 2022. Een coronabaan is een boventallige baan waarvoor een loonkostensubsidie van het ministerie voor geldt. De regeling is inmiddels voor de 3e keer verlengd. Ook de eerdere keren  heeft Zozijn hieraan meegedaan.

Mooie invulling

Een coronabaan kan een mooie invulling zijn voor iemand die normaal in een sector werkt waar nu geen werk is of voor iemand die er op deze manier achter kan komen of werken in de gehandicaptenzorg iets voor hem/haar is. Van de vorige groep deelnemers bij Zozijn is het merendeel ook als medewerker aan de slag gegaan bij Zozijn.

Inzet coronabanen

De coronabanen worden ingezet op locaties die hebben aangegeven graag gebruik te maken van deze extra ondersteuning. Deze locaties krijgen zo tijdelijk extra handen op de werkvloer van mensen die gemotiveerd zijn om voor een periode te komen helpen of om kennis te maken met het werkveld. Het gaat om tijdelijke, extra ondersteuning die aanvullend is op de normale formatie.

  • Zozijn heeft dit keer plekken voor een coronabaan binnen wonen en dagbesteding in alle regio’s en sectoren;
  • Een coronabaan is minimaal 20 uur per week;
  • periode: 1 februari tot en met 30 juni 2022;
  • Na deze periode is het mogelijk dat medewerkers doorstromen naar een BBL-plek of in een vacatureplek passend bij de opleiding van de kandidaat en de opleidingseis;
  • De medewerkers starten met een online introductiecursus, deze cursus wordt intern verzorgd door de medewerkers van de unit opleiden;
  • Medewerkers worden binnen 1 locatie ingezet en worden gekoppeld aan een buddy;
  • De bedoeling is dat elke werkdag wordt gestart met het doornemen en afstemmen van de werkzaamheden. Aan het eind van de werkdag wordt de dag geëvalueerd.
succes coronabanen

Terug naar nieuwsoverzicht