Icoon telefoon Bel ons

Op zoek naar 'klein geluk'


foto1-bijgesneden.png

Op 20 september is het voor de cliënten van de Ballochilaan in Lochem gestart: de aftrap van het project: “Dagelijks ervaren van klein geluk is groot geluk!” Met dit project zoeken cliënten van de Ballochilaan samen met hun belangrijke naasten en zorgprofessionals de kleinere dingen die het leven leuker kunnen maken. Dit project krijgt ondersteuning van Tanneke en Paulien van Social Envoy en subsidie van FNO klein geluk.

Het project startte met samen koken en samen eten. Zo leerden Tanneke en Paulien en de cliënten van de Ballochilaan elkaar kennen. Aan tafel ontstonden al de eerste gesprekken over klein geluk.

Het project kent vier fasen:
Fase 1: Het verkennen van de mogelijkheden
Fase 2: Onderzoeken naar wat er mogelijk is om te bewegen
Fase 3: Bepalen van de route
Fase 4: Samen toewerken naar de doelen

Tijdens een jaargesprek gaat het vaak over de ‘grote ijkmomenten’ in het leven van een cliënt. We hebben het over het perspectief, hoofddoel en ondersteuningsvraag. Maar lang niet altijd staan we stil bij de kleine(re) momenten van geluk in het leven. We stimuleren cliënten graag om zelf de ervaringen van kleine geluksmomenten te vergroten.

Na de Ballochilaan gaan clienten van nog twee woonlocaties op zoek naar het kleine geluk! Meer informatie over het project ‘klein geluk’? Neem contact op met Ron van Berkel, 06-10315371

Afbeelding1.png


Terug naar nieuwsoverzicht