Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Raad van toezicht Zozijn benoemt Marcel Wijnands als 2e bestuurder


Per 1 mei is Marcel Wijnands (1967) benoemd als tweede bestuurder van Zozijn en de Daniël de Brouwerschool.

Onze toezichthouders achten hem een uitstekende professional in bedrijfsmatige vraagstukken in combinatie met goede leiderschapskwaliteiten. De interne adviescommissies zien een goed opgeleide, ervaren en gedreven bestuurder die ook in zijn nieuwe rol de klik maakt met Peter Vriesema en de zorg- en stafdirecteuren. Marcel is het lid van de raad van bestuur met de portefeuille Bedrijfsvoering, naast voorzitter Peter met de portefeuille Zorg.

Marcel Wijnands, bestuurder

Marcel Wijnands kent Zozijn van binnen en buiten omdat hij de afgelopen 15 jaar directeur Financiën, control en inkoop was. ‘We zijn zeer verheugd dat een bevlogen, intern talent deze belangrijke positie gaat innemen’, aldus Adriaan Jansen, voorzitter raad van toezicht.

Het toezicht vindt een tweehoofdig bestuursmodel noodzakelijk, nu de jaaromzet van Zozijn is gestegen tot zo’n 160 miljoen. De grootte en complexiteit van Zozijn met de daarbij behorende risico’s en de gewenste continuïteit rechtvaardigen de toevoeging van een tweede bestuurder.

Met deze invulling is zowel de zorginhoudelijke als bedrijfsmatige expertise geborgd voor de ruim 4000 mensen met een verstandelijke beperking en hun verwanten.

Marcel Wijnands’ reactie op zijn benoeming: ‘Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met alle collega’s Zozijn nóg mooier te maken en zie uit naar de ‘nieuwe’ samenwerking’’.

De komende periode blijft hij ook verantwoordelijk als directeur F,C & I totdat deze positie door een opvolger is ingevuld.


Terug naar nieuwsoverzicht