Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Samen vooruit met evaluatiemethode 'Weten wat werkt'


Zorgorganisaties willen de meerwaarde van zorgtechnologie beter in beeld krijgen. Daarvoor hebben TZA en DHC (Digital Health Center) de evaluatiemethode ‘Weten Wat Werkt’ methode ontwikkeld. Door dezelfde werkwijze en gezamenlijk data verzamelen kunnen zij nu beter en efficiënter bepalen welke zorgtechnologie werkt en welke niet.

Efficiënte inzet van zorgtechnologie is met het toenemende personeelstekort belangrijker dan ooit. Het testen en evalueren van producten kost tijd en geld. Uitkomsten worden vaak niet gedeeld. Daarom is ‘Weten Wat Werkt’ ontwikkeld met deelbare resultaten waardoor besluitvorming over inzet van een product sectorbreed kan worden versneld. Bekijk deze video:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/CUIabVyR0BA

Het ‘Weten Wat Werkt’ model bestaat uit drie praktische instrumenten:

Fase 1: Prescan


De prescan is een checklist waarmee je zorgvuldig kunt afwegen of je een product wilt gaan testen. Hierin staat objectieve productinformatie maar ook eventuele risico’s, impact op andere afdelingen binnen de organisatie en benodigde competenties.

Fase 2: Review


De review is een recensie waarin zorgprofessionals en cliënten toepassingen beoordelen op doeltreffendheid en gebruiksgemak.

Fase 3: Meerwaardetoets


Met de meerwaardetoets haal je ervaringen op bij medewerkers en cliënten zodat de toegevoegde waarde en de kosten en baten inzichtelijk worden.

Door samen data te verzamelen wordt kennis eenvoudig en sneller verspreid. Zo kunnen de leden van TZA en DHC sneller een onderbouwd besluit nemen over de inzetten en opschalen van de innovatie.

Weten Wat Werkt, want samen weten we wat werkt.

Het projectteam Weten Wat Werkt bestaat uit leden van TZA, DHC en Vilans.

TZA
: Zozijn, Aveleijn, CarintReggeland, TZA Twente, Lectoraat Technology, Health & Care van Saxion, Roessingh Research en Development

DHC
: ’s Heeren Loo, Koraal en Pluryn.

Meer weten: zorglab@zozijn.nl


Terug naar nieuwsoverzicht