Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Theatervoorstelling over hersenletsel in kader van de Europese Dag van de Beroerte


In het kader van de Europese Dag van de Beroerte organiseert de CVA zorgketen West Achterhoek samen met Stichting Onbeperkt Meedoen en DRU Industriepark een theatervoorstelling over niet-aangeboren hersenletsel. Veel mensen die een beroerte hebben gehad, houden daar blijvend hersenletsel aan over. Theatergroep WirWar laat met hun voorstelling ‘Ik pas’ op een heel treffende wijze zien wat de impact van hersenletsel op iemands leven is. De theatervoorstelling vindt plaats op zondag 5 mei in DRU Industriepark in Ulft en begint om 15.00 uur.

Ik pas!

De spelers van theatergroep WirWar hebben allemaal niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en laten met hun voorstelling ‘Ik pas’ op ontroerende, confronterende en humoristische wijze zien hoe hun leven met hersenletsel eruitziet. 

Door de voorstelling ontstaat ruimte voor begrip en (h)erkenning en gaat in op vragen zoals:
Wat gebeurt er als er een storm door je bovenkamer heeft geraasd en je huis ineens een vreemde, haast onherkenbare plek is geworden?
Als er niets meer op zijn plek staat?Wat gebeurt er wanneer je niet langer meer in je oude, vertrouwde wereld lijkt te passen?
Als je jezelf een verdwaald puzzelstukje begint te voelen?
En als de roep om aanpassing ergens aan wil kloppen, wat is dan het juiste adres? Dat van jou? Dat van je buren? Of dat van ons allemaal?

Voorstelling bijwonen?

Nieuwsgierig naar de antwoorden of naar nog meer vragen? Kom dan kijken naar ‘Ik pas’ van Theatergroep Wirwar. De kaarten kosten € 7,50 en zijn (online) te koop bij DRU Industriepark.De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Onbeperkt Meedoen en DRU Industriepark dat zich inzet voor inclusie en toegankelijkheid. Mensen die laste hebben van prikkelgevoeligheid kunnen voor, tijdens en na de voorstelling gebruikmaken van de prikkelarme ruimtes.


Terug naar nieuwsoverzicht