Icoon telefoon Bel ons

Veel belangstelling tijdens Week van Zorg en Welzijn


Tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn openden wij op verschillende plekken onze deuren. Vele belangstellenden kregen hierdoor een inkijkje in de zorg die Zozijn biedt. 

Locatiebezoeken en rondleidingen 

Op verschillende locaties van Zozijn in Gelderland en Overijssel konden belangstellenden afgelopen week een kijkje nemen. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Zo waren er bezoekers die zich oriënteerden op een baan in de zorg, buren maar ook bekenden van medewerkers of cliënten van een locatie. Een mooie gelegenheid om de geboden zorg door Zozijn te zien en ervaren. 

Rondleiding op het landgoed in Wilp 

Tijdens deze rondleiding waren de diverse vormen van complexe zorg te zien. Zo werd Orthopedagogisch centrum Kompas, Dagcentrum IJsselvallei en een aantal woningen bezocht. 

'Een bijzonder inkijkje in de manier waarop deze kwetsbare cliënten hier wonen en zorg en ondersteuning krijgen. En wat bewonder ik de mensen die hier met zoveel energie en aandacht hun werk doen!'

Zij-instromer Ursula vertelt over werken in de zorg 

Tijdens een informatieavond voor herintreders en zij-instromers vertelde Ursula, samen met anderen, over hun ervaring in werken de zorg. Aanvankelijk werkte Ursula in een andere branche. Maar enkele jaren geleden besloot ze het over een andere boeg te gooien en in de zorg te gaan werken. Dat bevalt haar zo goed dat ze graag haar kennis en ervaring als zij-instromer deelde met anderen die ook overwegen de switch richting de zorg te maken. 

Week-zorg-welzijn-Graafschap-College.jpg

Terug naar nieuwsoverzicht