Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Wethouder Hiddinga opent officieel nieuwe woonlocatie Zozijn in Ulft


Op donderdag 22 september opende wethouder Ben Hiddinga van de gemeente Oude IJsselstreek officieel de nieuwe woonlocatie van Zozijn aan de Kerkstraat in Ulft. Samen met bewoners, hun verwanten, medewerkers, omwonenden en met een optreden van zanger Dave werd hier een feestje van gemaakt.

Wethouder-Hiddinga-en-bewoner-Hans-openen-nieuwe-woonlocatie.jpg

Alle bewoners zijn erg blij met hun appartement in deze nieuwe woonlocatie van Zozijn. Tom is daar één van. “Ik vind het hartstikke leuk in mijn nieuwe appartement. Ik heb nu mijn eigen badkamer, toilet en keuken. Ik kan nu in mijn eigen appartement koken; dat hoeft niet meer in de gezamenlijke keuken. Wel ga ik ’s avonds vaak koffiedrinken in de gezamenlijke woonkamer. Om met de anderen een spelletje te doen, tv te kijken of een beetje te ouwehoeren. Dat is altijd heel gezellig.” Om te kunnen helpen met de voorbereidingen van de opening en het feestje had Tom vrij genomen van zijn werk.

Bewoner-Tom-voor-de-feestelijk-versierde-entree-van-de-nieuwe-woonlocatie.jpg

De bouw van de nieuwe woonlocatie startte in juli 2021 en eind mei 2022 namen de 29 bewoners hun intrek in hun ruime, moderne appartement. ​​​​​​Het pand is geheel energieneutraal. Het is voorzien van 365 zonnepanelen, wordt door warmtepompen verwarmd en de ramen hebben driedubbel glas.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe woonlocatie in Ulft op Wooncentrum Ulft - wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


Terug naar nieuwsoverzicht