Icoon telefoon Bel ons

Wethouder legt eerste steen nieuwe woonlocatie Zozijn in Ulft


Op donderdag 21 oktober legde Wethouder Ben Hiddinga van de gemeente Oude IJsselstreek samen met twee toekomstige bewoners symbolisch de eerste steen van de nieuwe woonlocatie die Tara Bouw en Zozijn aan de Kerkstraat in Ulft realiseren. Een bijzonder moment voor de toekomstige bewoners, medewerkers en omwonenden die hierbij aanwezig waren.

“We zijn blij dat wij samen met Tara Bouw onze nieuwe woonlocatie in het hart van Ulft, met winkels en levendigheid rondom, kunnen realiseren. Onze bewoners krijgen hier straks een ruim en modern appartement. Daarnaast kunnen we ook 15 mensen van de wachtlijst wonen met begeleiding bieden”, vertelt Dirk Venema, directeur vastgoed bij Zozijn.

Ook wethouder Ben Hiddinga is blij met de bouw van de nieuwe woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking: ”Als gemeente willen we dat al onze inwoners een dak boven hun hoofd hebben en deel kunnen uitmaken van de samenleving. Op een manier zoals zij dat zelf willen en met de begeleiding die daar eventueel bij nodig is. Dat kan straks ook hier op de nieuwe locatie van Zozijn.”

Toekomstbestendige woonlocatie

De nieuwe woonlocatie telt 29 ruime, moderne appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. De locatie vervangt de huidige woonlocatie van Zozijn aan de Dr. Van Hengelstraat omdat die is verouderd en niet meer voorziet in de groeiende vraag naar zelfstandige woonruimte voor mensen met een verstandelijke beperking. ​​Het nieuwe pand is geheel energieneutraal. Zo wordt het dak voorzien van zonnepanelen, krijgen de ramen driedubbel glas en wordt er verwarmd door warmtepompen.

Wil je weten of hier wonen iets voor jou is?
Neem dan contact met ons op, telefoonnummer 088 5753000. Of kijk op Wonen voor mensen met een verstandelijke beperking.


Terug naar nieuwsoverzicht