Icoon telefoon Bel ons

Zondag 8 maart: omleidingsroutes naar De Lathmer in Wilp


Kom je naar Wilp op zondag 8 maart? Houd dan rekening met omleidingsroutes en minder parkeergelegenheid bij het dienstencentrum van Zozijn!

In verband met de ruiming van een oude V1(bom) langs de snelweg A1 bij Wilp, worden wegen rondom de vindplaats van de V1 tussen 5.30-20.00 uur afgesloten. Dit geldt voor zowel de snelweg A1 als lokale wegen in en rondom Wilp. 

Op de parkeerplaatsen bij het dienstencentrum van Zozijn worden commandoposten ingericht voor politie, ME, brandweer, GHOR, defensie en veiligheidsregio’s. Daarom is er minder parkeergelegenheid voor bezoekers van De Gasterij op zondag. --> Tip: Je kunt je auto ook bij ingang 1 (IJsselvallei) parkeren. 

Bereikbaarheid Landgoed De Lathmer

Landgoed De Lathmer is op de volgende manieren bereikbaar:

Vanuit de richting Apeldoorn of Arnhem: 

  1. bij knooppunt Beekbergen (A50/A1) wordt je omgeleid via de A50 en N345 (volg “ T ”).  --> vanaf knooppunt Beekbergen kan je de A1 dus niet vervolgen richting Deventer/Twello! 
  2. bij oprit 21 (Voorst) kan je de A1 weer op tot afrit 22 (Twello)
  3. aan het einde van de afrit rechtsaf de N791 (Fliertweg) op tot aan de T-splitsing met de Molenallee
  4. linksaf de Molenallee op. Vanaf deze kant is de Molenallee open tot aan ingang 2 bij het dienstencentrum van Zozijn. (Dus ook ingang 1 (De IJsselvallei) is bereikbaar, vanaf deze kant).

Vanuit de richting Deventer: 

  1. via de Wilhelminabrug de stad Deventer verlaten --> dan ben je op de N344, Rijksstraatweg
  2. Rijksstraatweg volgen tot aan de rotonde richting Posterenk (dat is de tweede rotonde nadat je de IJssel over bent gegaan bij Deventer)
  3. Op de rotonde linksaf, de Domineestraat in, deze loopt door in de H.W. Iordensweg
  4. H.W. Iordensweg volgen totdat je onder de snelweg doorgaat
  5. Daarna links richting Molenallee. Vanaf deze kant is de Molenallee open tot aan ingang 2 bij het dienstencentrum van Zozijn. (Dus ook ingang 1 (De IJsselvallei) is bereikbaar, vanaf deze kant).

Vanuit de richting Voorst/Bussloo: 

De N790, Rijksstraatweg is open tot aan ingang 4 van Zozijn (behandelcentrum, kruising Lathmerweg).

Meer informatie

Vragen op 8 maart?

Op zondag 8 maart zijn wij bereikbaar voor vragen over de ontmanteling van de V1 in relatie tot Zozijn Wilp via een speciaal telefoonnummer 088 – 575 44 44.


Terug naar nieuwsoverzicht