Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Flyer opleiding maatschappelijke zorg

Zozijn en Landstede geven student kans op baan met speciale opleiding


Zozijn en ROC Landstede slaan de handen ineen om toekomstige medewerkers klaar te stomen voor het vak. Met een gezamenlijk opleiding spelen de zorginstelling en mbo-school in op de krappe arbeidsmarkt in de zorg. Studenten maken kans op een baan.

Door vanaf september 2019 te starten met een gezamenlijke opleiding willen Zozijn en ROC Landstede studenten veel meer in de praktijk laten leren. Studenten die later graag in de begeleiding en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking willen werken, maken via actuele onderwerpen uit de praktijk kennis met het vak. Ze worden op verschillende locaties van Zozijn begeleid door professionals vanuit Zozijn en docenten van Landstede. Uniek aan deze praktijkroute is de nauwe samenwerking tussen praktijk en onderwijs. De docent zal zich intensiever gaan bewegen in de praktijk, waardoor reflectie in het moment gestimuleerd wordt. Het werken aan leervragen en theoretische workshops of lessen worden verzorgd in de praktijk, waarbij expertise van het werkveld wordt geïntegreerd.


De driejarige opleiding bestaat grofweg uit twee delen: de eerste twee jaar loopt de student stage (BOL, Beroepsopleidende Leerweg) bij Zozijn, het laatste jaar combineert de student een arbeidsovereenkomst bij Zozijn met school (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg). Aan het eind van deze drie jaar heeft de student kans op een vast dienstverband bij Zozijn.

Ondertekening-samenwerking-praktijkroute.jpg

Op de foto Sanne Meijerman, Gerrard Vinke en Jan Andriessen

Gerrard Vinke, directeur Landstede:,,Met deze nieuwe opleiding krijgen studenten een unieke kans om vanuit de praktijk te leren én direct aan een baan te komen. Bovendien kunnen wij als school de theorie zo naadloos laten aansluiten op de praktijk. Een aantrekkelijke manier van leren dus.’’

Jan Andriessen regiodirecteur Zozijn: ,,Vanwege de krappe arbeidsmarkt in de zorg is het van belang dat we in een vroeg stadium potentiële werknemers kennis laten maken met de praktijk. Studenten leren bovendien over onze visie en methodieken, waarmee ze na de opleiding over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om direct aan de slag te kunnen bij onze organisatie.’’

Kartrekkers van de praktijkroute Zozijn-Landstede Maatschappelijke zorg niveau 4 zijn Jacquelien van Brink (manager wonen Zozijn), Ria Jansen (beleidsmedewerker unit Opleiden Zozijn) en Ceciel Korsmit (projectleider Landstede). De praktijkroute is samengesteld met de inbreng van docenten van ROC Landstede, praktijkopleiders van Zozijn en medewerkers van de unit Opleiden Zozijn. De samenwerkingsintentie werd vandaag ondertekend door Gerrard Vinke directeur van het ROC Landstede en Jan Andriessen, directeur regio Salland/de Graafschap van Zozijn.


Terug naar nieuwsoverzicht