Icoon telefoon Bel ons
Duurzaam Zozijn

Zozijn zet een duurzame stap vooruit


Vanaf 1 december 2020 stapt Zozijn voor de afvalinzameling over naar Renewi, het bedrijf van de slogan ‘Afval bestaat niet’. Bij Renewi staat het milieu centraal en is vernieuwing de groene draad. 

Dat past goed bij Zozijn: we hebben immers gezegd dat we de komende jaren duurzaamheid gaan integreren in onze bedrijfsvoering.
Eén van de belangrijke thema’s is afvalbeheer. Via een aanbesteding hebben we goed inzicht gekregen in de nieuwe mogelijkheden van afvalverwerking. Denk daarbij aan: afval scheiden, afval recyclen, afvalstromen wegen en registreren.

Duurzame afvalinzameling

Met Renewi gaat Zozijn afval inzamelen op een veel duurzamere manier. Zo rijden de ophaalwagens op diesel met de laagste CO2-uitstoot. De bedrijven van Renewi scheiden en recyclen de ingezamelde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD), waarmee zij heel veel CO2 besparen. Op een aantal grotere locaties gaan we ook beginnen met het zelf gescheiden inzamelen van dit PMD en van papier. In de milieustraat van De Lathmer gaan we zogenaamde perscontainers gebruiken. Zo kunnen we zelf ook de transportbewegingen verminderen.

Niet duurder

De nieuwe manier van afval inzamelen is niet duurder. Maar door een goede scheiding van afval kunnen we in de toekomst de kosten beperken in vergelijking met niet gescheiden inzameling. En tel daar de milieuwinst bij op!


Terug naar nieuwsoverzicht