Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Trainen Doetinchem NAH - client met medewerker
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Trainingshuis voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)


Training in een trainingshuis

Op onze locatie de Meestersstraat in Doetinchem hebben we 8 appartementen waar we jongeren en volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel intensieve training bieden. De duur van een trainingsprogramma ligt tussen de 2 en 3 jaar en is afgestemd op jouw individuele behoeften. De begeleiders zetten samen met jou je wensen en mogelijkheden op een rij. Je leert de de draad weer, zoveel als mogelijk is, zelfstandig op te pakken.

We begeleiden je in deze zoektocht en de overstap naar een nieuwe woonplek intensief. De training is veelzijdig. Enerzijds train je praktische vaardigheden zoals koken, wassen en schoonmaken. Anderzijds ben je in een sociale vaardigheden-training bezig met sociale contacten aan te gaan en te onderhouden. We besteden speciaal aandacht aan sociale en emotionele zaken zoals de verwerking en de gevolgen van het hersenletsel. De duur van een trainingsprogramma ligt tussen de twee en drie jaar. Overdag en 's avonds is er begeleiding, training en ondersteuning.

Cliënt trainen: "Ik kijk met een goed gevoel terug op de training. Ik heb er veel geleerd. Begeleiding heeft me de ruimte gegeven om fouten te maken. Ze gingen niet tegen mij in maar kregen me toch daar waar ze me hebben wilden".

Begeleiding trainen: Niets is standaard, het is altijd maatwerk. Wat we trainen doen we in overleg met de cliënt. Daarnaast gaan we ook in gesprek over wat wij zien en nodig is en trainen we niet alleen wat de cliënt zelf aangeeft. 

Lees meer over de trainingslocatie op de Meestersstraat

Training in de eigen woonsituatie

Ook op een woonlocatie of in de thuissituatie kan training worden gegeven. Deze is minder intensief kan in het trainingshuis gebeurd. De training kan ook in losse modules worden gegeven, gericht op één of enkele specifieke vaardigheden.

Heb je een woontraining nodig of vragen hierover? Neem contact met ons op.